ЛАФАЗАНИС: Грчку због попуштања повериоцима чека Армагедон

ДОЈУЧЕРАШЊИ МИНИСТАР ТВРДИ ДА ЦИПРАС И СИРИЗА ВОДЕ ГРКЕ У „НАЦИОНАЛНУ КАТАСТРОФУ”

Панајотис Лафазанис

         ЛИДЕР грчке партије Народно јединство основане тек пре месец дана – бивши минстар енергетике Панајотис Лафазанис – прорекао је вечерас да његову земљу „чека Армагедон”.

         Народно јединство највероватније неће ући у парламент јер му недостаје сасвим мало до минимума од 3 0дсто гласова. А Лафазанис је саопштио да ће Алексис Ципрас и Сириза Грчку довести до националне катастрофе и нагласио да ће зато „наставити политичку борбу”.

         „Можда смо изгубили ову битку, али нисмо рат. Правда је нанашој страни. Ми имамо своје принципе и вредности. Ми добро знамо – упозорио је Лафазанис - да Грчку због попуштања повериоцима чека Армагедон. Зато Народно јединство неће одступати. Ми ћемо се прегруписати и наставити борбу. Ми смо за одустајање од споразума са кредиторима, а – ако затреба – и из еврозоне”.

         Донедавна председница грчког парламента Зои Константопулу, која је такође у Народном јединству, указала је ноћас да у новом саставу грчког парламента није представљено преко половине грађана земље. Нагласила је да има у виду 45 одсто бирача који уопште нсу гласали и бираче партија које нису прошле цензус.

        

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари