Хејг позвао Британце да буду спремни да напусте Грчку

Еврозона ће размотрити предлог Немачке да се Грцима забрани да примају кеш ако не одложе изборе

         НАКОН последњих немира у Атини, у којима се 3000 демонстраната сукобило са полицијом, Вилијем Хејг је упутио апел држављанима Велике Британије који се налазе у Грчкој, да се јаве амбасади како би били информисани уколико буде дошло до њихове евакуације.

         Вилијем Хејг је изјавио да је економско питање Грчке ствар која се тиче Грчке и земаља еврозоне, али да Велика Британија жели да се неизвесност оконча.

         ”Држављани Велике Британије, који су тренутно у Грчкој нису свесни ситуације, зато смо ми ставили систем у погон, ако се деси најгоре.”

         Хејг је додао да је додатни дисбаланс изазван када је Грчка оптужила Немачку да покушава да поткопава демократију у тој земљи.

         Званичници еврозоне требало би да размотре предлог Немачке да се Грцима забрани да примају кеш ако не одложе изборе који би требало да се одрже у априлу.

         На овај начин немачки министар економије Вофганг Шојбле жели да држи под контролом технократску владу и осигура спровођење мера штедње.

         По свему судећи, Вилијем Хејг изгледа не очекује да ће Грчка прихватити ове услове, те отуда и позив Британцима у Грчкој да се припреме за евакуацију.

 

Наташа Букоња

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари