Грцима са Атоса стигао апел да гласају против поверилаца и „антихришћанског Запада”

ТРОЈИЦА СВЕТОГОРАЦА КОЈЕ МНОГИ ГРЦИ СМАТРАЈУ „СВЕТИМ ЉУДИМА” СТАЛА НА ЦИПРАСОВУ СТРАНУ

  • Избор није – написали су сународницима - између драхме и евра, између ЕУ и независног пута развоја. Избор је много дубљи. У нашој земљи је већ измењено 80 одсто закона. Не прете нам само губитак суверенитета и распродаја Грчке, него и потпуно уништење слободне и непокориве православне душе

         ЗА РАЗЛИКУ од грчког архиепископа Јеронима, који је позвао сународнике да гласају за предлоге и захтеве поверилаца, три Светогорца, које многи Грци сматрају „светим људима”, стала су на страну премијера Алексиса Ципраса.

         Чувени старац Алипиј и монаси Епифан и Авакум упутили су Грцима писмо са апелом да на референдуму заокружују „не”.

         Ова тројица Светогораца оценила је да Грчка „преживљава историјске тренутке који су кључни за земљу, народ и његов духовни идентитет .

         Поборнике прихватања услова поверилаца назвали су „најамницима” и „оруђем грчких непријатеља“ и нагласили: „Такви у наше душе уносе страх. Желе да издамо своје душе и достојанство за шаку издајничких Јудиних сребрњака. Али, не живи човек само од хлеба. Избор није између драхме и евра, између  ЕУ и независног пута развоја. Избор је много дубљи. У нашој земљи је већ измењено 80 одсто закона. Не прете нам само губитак суверенитета и распродаја Грчке, него и потпуно уништење слободне и непокориве православне душе“.

          Аутори писма су позвали Грке да се боре не за пензије и плате само, већ за „буђење из смртоносног летаргијског сна антихишћанског Запада”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари