„Генерални штрајк“ у Грчкој окупио у Атини око 12.000 радника и службеника

ДЕО ПРОТИВНИКА НОВИХ МЕРА ШТЕДЊЕ БАЦАО НА ПОЛИЦИЈУ КАМЕНИЦЕ И МОЛОТОВЉЕВЕ КОКТЕЛЕ

  • Јавни превоз је у прекиду, а болнице примају само хитне случајеве. Четворочасовни штрајк контроле летења изазвао је отказивање или одлагање више од 150 летова
  • Грчки поморци су се придружили четвородневном штрајку, који је почео у уторак, па трајекти који возе на грчка острва и на копно неће саобраћати до петка увече

        ГЕНЕРАЛНИ штрајк радника у Грчкој против нових мера штедње данас је паралисао земљу и пореметио функционисање јавних и приватних служби. Неколико десетина демонстраната данас је у центру Атине током протеста против мера штедње гађало је полицију каменицама и молотовљевим коктелима због чега је полиција одговорила бацањем сузавца.

        Инцидент се догодио испред парламента после завршеног марша у којем је учествовало око 12.000 људи.

        Полиција је блокирала улаз у зграду грчког Министарства финансија која се налази у близини парламента.

        За сада нема извештаја о евентуално повређеним особама.

        Јавни превоз је у прекиду, а болнице примају само хитне случајеве. Четворочасовни штрајк контроле летења изазвао је отказивање или одлагање више од 150 летова.

        Грчки поморци су се придружили четвородневном штрајку, који је почео у уторак, па трајекти који возе на грчка острва и на копно неће саобраћати до петка увече.

        Раднички синдикати позвали су на штрајк због нових мера штедње које Грчка планира да уведе да би јој критичари ослободили нову траншу помоћи. Левичарска влада сложила се да ће донети нове реформе, у оквиру споразума с међународним кредиторима.

        Грчки посланици почели су јуче четвородневну расправу о новом пакету буџетских резова којим би се продубиле вишегодишње мере штедње. Нова рунда мера штедње која је део договора грчке владе и међународних кредитора, укључује додатно смањење пензија 2019. године и већи порез на приход 2020. године.

        Без нових мера, Грчка би могла да не добије новац потребан да избегне банкрот на лето када на ред долазе велике рате дуга.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари