Ево објашњења „плачућег грчког пензионера“ са слике која је обишла свет

УЗАЛУД ЧЕКАО ИСПРЕД ЧЕТИРИ БАНКЕ ДА ПОДИГНЕ ЖЕНИНУ ПЕНЗИЈУ…

А ТВРДИ ДА ЈЕ ПЛАКАО ЗБОГ ГРЧКЕ

Гиоргос Чацифотијадис

        ПЕНЗИОНЕР са слике која је обишла свет, а на којој се види он како плаче испред банке у Атини - Гиоргос Чацифотијадис - објаснио је агенцији AFP да није могао да поднесе да гледа своју државу у расулу.

        Безуспешно је стајао у реду испред три банке у Солуну у нади да ће подићи пензију за своју супругу. Пошто му је у четвртој речено да то не може да учини, расплакао се.

        Фотографија на којој он једи испред банке и отворено плаче из очаја, док на земљи крај њега леже његове штедна књижица и лична карта, забележио је фотограф француске агенције, као илустрацију патњи обичних грађана Грчке због кризе у земљи.    

        „Због државе сам се осетио сломљено, више него због својих личних проблема“, додао је он.

        Чацифотијадис и његова супруга, провели су, попут многих Грка са севера те земље, више година у Немачкој, где је он радио „веома напорно“ у руднику угља, а касније у ливници, навела је француска агенција.

        Управо из Берлина, кога многи у Грчкој криве због тврдог става у захтеву за већим мерама штедње у замену за пакет међународне помоћи, Чацифотијадис прима пензију своје супруге.

        „Видим своје суграђане како моле за неколико центи да купе хлеб. Видим све више и више самоубистава. А ја сам осетљив човек. Не могу да поднесем да видим своју државу у овој ситуацији“, рекао је Чацифотијадис.

        „Европа и Грчка су правиле грешке. Ми морамо да пронађемо решење“, навео је он.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари