Ципрасов месијанизам: Почео да тврди да се Грчка бори за целу Европу

НАВОДНО РАДИ НА ТОМЕ ДА ЊЕГОВА ЗЕМЉА ПОВРАТИ СУВЕРЕНИТЕТ

Алексис Ципрас

         ГРЧКИ премијер Алексис Ципрас изјавио је данас да његова влада предузима кораке да реструктурише земљу и поврати суверенитет, оценивши да Атина више није сама у Европи.

         „Победићемо у борби за демократију, реструктуирање, социјалну правду и солидарност и утрти пут Европи да учини то исто,” навео је Ципрас у ауторском тексту за дневник Авги.

         Премијер је описао 25. јануар као историјски дан. Према његовим речима, то је дан када је грчки народ поносно одлучио да промени курс и повери левици одговорност да води земљу на том дугом и тешком путу, преноси агенција АНА.

         То је пут економског, производног и друштвеног реструктурисања “заснованог на успостављању кредибилне и друштвено праведне државе, пут јачања демократских институција и ефикасније јавне администрације,” додао је Ципрас.

         Грчки премијер је навео да ће влада у напору да то постигне морати да се сукоби са моћним интересима и патогеним процесима који су довели земљу на ивицу пропасти.

         Борба је почела у Грчкој али представља борбу за читаву Европу, рекао је Ципрас.

         “Ми висе нисмо сами у Европи. Идемо напред са савезницима који стално јачају”, рекао је грчки премијер.

         Он је рекао да ће друга година владе “означити прекид са старим режимом”, а да ће програм ревизије бити успешно завршен.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари