Атина послала војску и полицијско појачање на Лезбос

ГРЧКА ЖЕЛИ ДА ОСТРВО ШТО ПРЕ ОСЛОБОДИ ВЕЛИКОГ БРОЈА МИГРАНАТА

         ГРЧКА је послала војску и полицијско појачање на Лезбос, након поновних сукоба између полиције и миграната на том острву, објавила је данас грчка државна телевизија.

         Полицијски извор је рекао да су двојица нападача на мотоциклу јуче бацила два Молотовљева коктела на избеглице које су спавале у парку у највећем граду на Лезбосу, Митилени, пренела је агенција АФП.

         У том нападу је лакше повређен један Сиријац, рекао је извор, док је грчка новинска агенција АНА објавила да су због напада ухапшена два 17-годишњака.

         Власти покушавају "што је брже могуће да ослободе острво великог броја избеглица, како би њихов прилив могао да се врати на подношљиви ниво", изјавио је заменик грчког министра за миграције Јоанис Музалас током посете Лезбосу.

         Лезбос је једно од неколико грчких острва које бележи највећи прилив избеглица, углавном из ратом разорене Сирије, који на то острво стижу маленим чамцима из Турске.

         На грчку обалу је од почетка године стигло више од 230.000 избеглица, а њихов број је протеклих недеља значајно порастао, будући да они желе да искористе лепо летње време.

         На Лезбосу је у више наврата долазило до сукоба између полиције и избеглица, као и међу самим избеглицама, углавном због одуговлачења током процеса регистрације, услед чега хиљаде миграната нису могле да напусте острво и крену даље ка западној Европи.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари