Американизовани грчки економисти, њих 246, позвали народ да гласа за захтеве поверилаца

ПРИЗНАЛИ ДА СУ ДОСАДАШЊИ „ЛЕКОВИ“ ДАВАЛАЦА КРЕДИТА ГРЧКУ КОШТАЛИ ЧЕТВРТИНЕ БДП

  • У апелу који је објавио прозападни лист „Катимерини“ написали: „Тврдо верујемо да је у садашњим критичним тренуцима крајње важно да се избегну крајности и да се демонстрира национално јединство. Морамо сачувати свој  статус у еврозони и у Европској унији и повратити поверење међународне заједнице“

         НЕМА само Србија проблем са американизованом интелигенцијом и „интелигенцијом“ којом диригују туђе владе и наднационалне структуре из сенке.

         Безмало 250 грчких економиста  - тачније, њих 246 - позвало је сународнике да на референдуму прихвате предлоге и захтеве поверилаца из Европске уније и ММФ.

         Свој апел су образложили на више него очекиван начин:

         „Тврдо верујемо да је у садашњим критичним тренуцима крајње важно да се избегну крајности и да се демонстрира национално јединство. Морамо сачувати свој  статус у еврозони и у Европској унији и повратити поверење међународне заједнице“.

         Апел је штампао прозападни лист „Катимерини“, а у њему се још наглашава:

         „Не ради се о предлозима наших кредитора већ о томе хоће ли наша земља остати у еврозони. А наш недвосмислени одговор на стварно питање које се износи на референдум треба да буде – да. Да Европи!“

         Грчки економисти су истовремено позвали даваоце кредита - своје повериоце да не дозволе даљи пад грчког БДП који се – откад је они лече и финансирају – опао за четвртину.

         Као да раде по инструкцијама Александра Вучића, на крају апела су се овако „испрсили“:

         „Програм фискалне консолидације, који су предвидели наши партнери из Европске уније и други даваоци кредит попут ММФ, треба да има минималне последице у виду рецесије и да обезбеди највиши ниво социјалне заштите, односно да за циљ има економски раст и што брже отварање радних места у приватном сектору“.

         И ово је доказ да не може да власт лежи под Американцима и американизованом Европском унијом, а да истовремено не леже и економисти и академици.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари