Поглавар Грчке православне цркве оптужио ЕУ да жели да промени идентитет његовог народа

ПОЗВАО СВЕШТЕНСТВО И НАРОД ДА БРАНЕ ТРАДИЦИЈУ И ВЕРУ,

УПОЗОРИВШИ - НЕПРИЈАТЕЉ ЈЕ МЕЂУ НАМА

Архиепископ Јероним

  • Архиепископ ЈЕРОНИМ: Грчка Влада се обавезала на серију реформи и мера које намећу страни кредитори да би обезвредили грчку историју и традицију, срушили институцију породице, наметнули изопачене идеје, даље деградирали језик и показали презир према вековима наше велике цивилизације, наше отаџбине, наше вере

        ПРЕДСТОЈАТЕЉ Грчке правослвне цркве, Архиепископ атински Јероним, оптужио је Европу и грчке власти за покушај мењања идентитета грчког народа и хришћанског наслеђа.

        Архиепископ је коментарисао недавни предлог Владе да часови веронауке не буду више обавезни.

        „Бојим се да је недавни инцидент са веронауком само врх леденог брега. Изгледа да ће наши европски пријатељи - искориштавајући нашу тешку економску ситуацију, а у светлу измењених економских односа међу нама - на сваки начин покушати да унесу промене у грчко друштво, почевши од наших школа“, казао је Његово Блаженство на редовном заседању Светог Синода.

        „Оно што је трагично је то што наши непријатељи нису више далеко. Они су међу нама. То се види“, казао је Архиепископ, алудирајући на реформе које захтевају кредитори у оквиру споразума са Грчком.

        По његовим речима, грчка Влада се обавезала на серију реформи и мера које намећу страни кредитори да би „обезвредили грчку историју и традицију, срушили институцију породице, наметнули изопачене идеје, даље деградирали језик и показали презир према вековима наше велике цивилизације, наше отаџбине, наше вере“.

        Архиепископ је позвао архијереје Грчке православне цркве, свештенство и верни народ на одбрану традиције и вере.

        Он је, такође, упутио позив држави да сарађује са Црквом „са искреношћу и доследношћу и да народу пружи пример сарадње и јединства“.

        Православна Митрополија Црногорско-Приморска
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари