Нова демократија се безмало изједначила са Ципрасовом Сиризом

ЗЛАТНА ЗОРА ДРЖИ ТРЕЋЕ МЕСТО, КОМУНИСТИ ЧЕТВРТО,

А ЛАФАЗАНИСОВ ДЕО СИРИЗЕ - ПЕТО

        ПРЕДНОСТ грчке владајуће странке Сиризе пред њеним главним ривалом на превременим изборима заказаним за 20. септембар - опозиционом Новом демократијом - пала је на само 0,4 одсто, показала је данас најновија анкета.

        Резултати анкете агенције за истраживање јавног мњења Алко, спроведене за потребе сајта Newsit.gr, показују да Сириза има подршку 23 одсто гласача, према 22,6 одсто подршке за конзервативну Нову демократију, пренео је Ројтерс.

        Ради поређења, анкета исте агенције од недеље је показивала разлику између Сиризе и Нове демократије од 1,5 одсто.

        Гласача који су неодлучни има 14 одсто, показала је анкета само три недеље уочи избора који ће се одржати 20. септембра.

        Крајње десничарска странка Златна зора је на трећем месту, са 6,1 одсто гласова, а следи комунистичка партија ККЕ са 5,5 одсто.

        Народно јединство, странка коју су пре две недеље формирали одметнути чланови Сиризе који се противе условима добијања трећег пакета помоћи од међународних кредитора, има подршку 3,9 одсто гласача.

        Са друге стране, бивши коалициони партнери Сиризе - Независни Грци - неће добити довољно гласова за улазак у парламент, показује данашња анкета.

        Бивши премијер Алексис Ципрас поднео је оставку крајем августа, само седам месеци од почетка свог четворогодишњег мандата, у покушају да угуши побуну крајње левичарских посланика из редова своје странке и учврсти своју моћ.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари