Селаковић: Кочићево велико дело позива сваког у српском роду на борбу за слободу и отаџбину

ИЗАСЛАНИК ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ НА 59. „КОЧИЋЕВОМ ЗБОРУ“ У СТРИЧИЋИМА

* Никола СЕЛАКОВИЋ: Србија поштује границе, али и јединственост српског народа... Уверен сам да ће од данас министар културе Србије бити увек на овом збору. Заложићу се да Министарство културе Србије буде покровитељ и финансијер превођења дела Петра Кочића на енглески, француски и њемачки

_____________________________________________________________

            МИНИСТАР културе Србије Никола Селаковић рекао је данас да је политика председника Србије Александра Вучића и Републике Српске Милорада Додика политика српског јединства, поштујући границе, али и јединственост српског народа без обзира на то где живи.

            - Част ми је и задовољство што у својству изасланика председника Вучића присуствујем 59. `Кочићевом збору` и посведочим оном што је политика председника Вучића и Додика, а то је политика српског јединства, поштујући и границе, али и јединственост српског народа без обзира где живи народ - изјавио је Селаковић новинарима на "Кочићевом збору" у Стричићима на Мањачи.

            Он је указао да је Кочић живио за слободу српског народа и да је његово дело толико велико да опомиње сваког из српског рода шта је циљ, а то је борба за слободу и отаџбину.

            - Уверен сам да ће од данас министар културе Србије бити увек на овом збору - додао је Селаковић.

            Он је потврдио да ће се заложити да Министарство културе Србије буде покровитељ и финансијер превођења дела Петра Кочића на енглески, француски, али и немачки.

            - Све оно што ми читамо у делима Петра Кочића помаже да јасно и разговетно схватимо шта је циљ наше политичке борбе. Превођење његовог дела помоћи ће многима да упознају нас саме, ко смо и шта смо - истакао је Селаковић.

            У оквиру програма "Кочићевог збора" приређен је културно-уметнички програм "Снага јединства", којем су, осим Селаковића, присуствовали највиши званичници Републике Српске.

            Код Споменика погинулим борцима у Стричићима претходно је служен помен јунацима отаџбине и положени венци, а у цркви Успенија Пресвете Богородице служени литургија и помен Петру Кочићу и његовом оцу Герасиму.

            (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари