Мијаиловићу пошту одао Лепосавић, бакље за Недељковића у Врњачкој Бањи, километарска колона за Миленковића

КИЛОМЕТАРСКЕ КОЛОНЕ И ДИРЉИВИ ОПРОШТАЈИ СА ТРОЈИЦОМ СРБА УБИЈЕНИХ У БАЊСКОЈ

(Фото: "Ало")

* Њихова тела породице су преузеле јуче са Института за судску медицину у Приштини, на ком је обављена обдукција

* У шпалиру, који се формирао кроз Краљево на путу ка Врњачкој Бањи, где је прошла поворка са телом, људи су страдалом Стефану Недељковићу одали пошту држећи, у тишини, упаљене бакље

______________________________________________________________

         ТРОЈИЦА Срба, Игор Миленковић, Бојан Мијаиловић и Стефан Недељковић, који су убијени током сукоба са припадницима такозване косовске полиције 24. септембра у Бањској, сахрањени су данас.

         Бојан Мијаиловић сахрањен је на Новом гробљу у Лепосавићу, док је Миленковић сахрањен на гробљу у месту Граничане, а Недељковић у Врњачкој Бањи, наводи Косово онлајн.

         Њихова тела породице су преузеле јуче са Института за судску медицину у Приштини, на ком је обављена обдукција.

         Више стотина грађана са севера Косова окупило се јутрос у Звечану како би упутили последњи поздрав и одали пошту Стефану Недељковићу који је убијен прошле недеље у Бањској у сукобу са припадницима тзв. косовске полиције, а који је сахрањен данас у Врњачкој Бањи у 15 часова.

         Километарска колона са члановима породице, пријатељима, познаницима и комшијама кренула је од Недељковићеве куће и направила круг поред цркве Светог Ђорђа до зграде Метала, где су паркирани аутобуси за превоз на сахрану у Врњачкој Бањи.

Испраћај Бојана Мијаиловића у Лепосавићу

         Колона људи испратила је данас у Краљеву поворку са телом Стефана Недељковића, једног од тројице Срба који су убијени у сукобу са тзв. косовском полицијом у селу Бањска 24. септембра.

         У шпалиру, који се формирао кроз Краљево на путу ка Врњачкој Бањи, где је прошла поворка са телом, људи су страдалом Недељковићу одали почаст држећи, у тишини, упаљене бакље.

         Велики број суграђана и колега испратио је данас на вечни починак Игора Миленковића из Лепосавића, убијеног прошле недеље у Бањској. Велики број грађана кренуо је од његове родне куће из улице 24. новембра ка селу Граничане где је сахрањен.

         На почетку поворке били су његова деца и супруга. Километарска колона возила кретала се за поворком, а од Дома здравља, у ком је Миленковић био запослен као возач санитета, поворци се придружила и колона возила Хитне помоћи. Колеге су укључиле ротациона светла како би одали почаст Миленковићу.

         У сукобу у Бањској страдао је и припадник тзв. косовске полиције Африм Буњаку.

          (Спутњик)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари