`Медитеран` Француској дугује 481,а Немачкој – 295 милијарди евра!

Крахира ли еврозона највише ће бити погођени Париз и Берлин

  • Француска је Италији позајмила 309,  Грчкој 41,4, Шпанији 112, а Португалији од 19 милијарди евра, па је јасно да би евентуалним банкротима те четири државе Париз био у готово безизлазној ситуацији
  • Немачка је била мало опрезнија: њој највише дугује Шпанија - 131,7, па Италија - 120 милијарди, а Грчка 15,9 и Португалија 26,6 милијарди евра

        ЛОНДОН, (ФоНет) - Уколико би дошло до банкрота неких држава еврозоне, највише би изгубиле Француска и Немачка и због тога те две државе на сваки начин покушавају да спасу Грчку и Италију, а и еврозону у целини.

        Како преноси BBC, пропашћу те две економије највише би била погођена Француска, која је Италији позајмила 309, а Грчкој 41,4 милијарде евра.

        Ако се томе дода да су Французи дали Шпанији кредите у износу од 112, а Португалији од 19 милијарди евра, јасно је да би евентуалним банкротима те четири државе Париз био у готово безизлазној ситуацији, јер од њих укупно потражује 481 милијарду евра.

        Немачка је, очигледно, била мало опрезнија, али и њој Грчка, Италија, Шпанија и Португалија дугују 295 милијарди евра. Највише, 131,7 милијарди, Шпанија, Италија 120 милијарди, Грчка 15,9 милијарди и Португалија 26,6 милијарди евра.

        Управо због тога су Немци и Французи инсистирали да у Грчкој и Италији буду замењене владе и да за премијере буду постављени људи који су блиски њиховим банкарским круговима.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари