Трамп оптужио Милија да је пред крај његове владавине контактима са Кином издао Америку

ЧАК МУ ЈЕ ЈАВНО ПОРУЧИО ДА СЕ НЕКАДА У САД ЗА ТАКВЕ СТВАРИ ОСУЂИВАЛО НА СМРТ

* Начелник америчког генералштаба – не поричући да је имао „контакте са Кином“ – тврди да је лојалан земљи, плачљиво се позива на залсуге своје породице и обезбеђује појачану заштиту. И за себе и за своје...

____________________________________________________________

          КАКО су Американци кренули да се међусобно политички џавељају и крљају – нико са стране неће морати да их додатно завађа.

          Бивши председник САД Доналд Трамп, који имајбоље изгледе да постане кандидат Републиканске партије за шефа државе, јавно је оптужио генерала Марка Милија, начелника Генералштаба Оружаних снага САД, да је имао тајне контакте са Кином у последњим месецима његове администрације.

          Оценио је да је то „несумњив издајнички чин”.

          Додао је да су односи другим земљама, какав је Мили имао са Кином, „толико стравични да би у стара времена били кажњавани смрћу“.

          Мили је (не)очекивано одмах „заплакао“:

          „Ја сам лојалан Америци. Моја породица и ја смо поднели огромне жртве за ову земљу, а пре свега моја мајка и отац. Његови коментари су упућени мени, али су објективно и против институције Оружаних снага, у којој  нас је 2,1 милион у униформама. Зато нећу директно коментарисати ове ствари. Могу само да кажем да ја као војник никада нећу окренути леђа америчком Уставу.

          Замољен да ипак одговори на питање – да ли је било нечег неприкладног или издајничког у његовим позивима Кини, рекао је:

          „Апсолутно не! Ни у ком случају!“

          Чак ми се чини чудним да постављам ово питање када

          Упитан да ли „бивши врховни командант“ позива на његову ликвидацију и да ли је забринут за своју безбедност, открио је:

           - Предузимам одговарајуће мере предострожности. Жао ми је што је дошло до оваквих коментара. У сваком случају, биће предузете мере које ће заштитити мене и  моју породицу.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари