Трамп одбио да сведочи у Њујорку – позвао се на Пети амандман

ТУЖИЛАЦ ТВРДИ ДА ЈЕ ЗАРАЂИВАО И НА НАДУВАВАЊУ И НА УМАЊИВАЊУ ВРЕДНОСТИ СВОЈИХ НЕКРЕТНИНА

* Доналд ТРАМП: «ФБИ и други савезни званичници нису дозволили никоме, укључујући и моје адвокате, да приђу местима која су претраживана или на други начин прегледана током рације у Мар-а-Лагу. Сви су `замољени` да напусте просторије - да све обаве без сведока“

______________________________________________________________

        БИВШИ председник САД Доналд Трамп позвао се данас на Пети амандман Устава и одбио да одговара на питања током сведочења у грађанској истрази у Њујорку.

       „Одбио сам да одговарам на питања у оквиру права и привилегија које се дају сваком грађанину према Уставу Сједињених Америчких Држава", навео је Трамп у саопштењу.

       Истраге се води о пословима породичне компаније, а њујоршки државни тужилац Летиција Џејмс испитује да ли је Трампова организација "надувала" вредност некретнина.

       Она је рекла да је њена истрага дошла до доказа да је Трампова организација, која управља хотелима, теренима за голф и другим некретнинама, прецењивала вредности имовине да би добила повољне кредите и потцењивала вредности да би добила пореске олакшице.

       Трамп и двоје његове одрасле деце, Доналд Трамп Млађи и Иванка Трамп, борили су се да избегну сведочење, али нису у томе успели.

       Трамп је негирао кривицу и назвао њујоршку истрагу политички мотивисаном, алудирајући на то да је Џејмс демократкиња.

       Трамп, иначе, тврди да агенти ФБИ, који су претресали његово имање Мар-а-Лаго на Флориди, нису дозволили никоме да томе присуствује:

       «ФБИ и други савезни званичници нису дозволили никоме, укључујући и моје адвокате, да приђу местима која су претраживана или на други начин прегледана током рације у Мар-а-Лагу. Сви су `замољени` да напусте просторије - да све обаве без сведока“.

       Указао је да се бивши председници САД Барак Обама и Бил Клинтон никада нису суочили са «ничим сличним».

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари