Сједињене Државе већ имају 700.000 умрлих од коронависуса

ПОРТПАРОЛКА БЕЛЕ КУЋЕ ЏЕН ПСАКИ: ТО ЈЕ УЖАСАВАЈУЋИ БРОЈ – ТО ЈЕ ТРАГИЧНО

* The New York Times: „Пандемија коронавируса постала је најсмртоноснија у америчкој историји, надмашивши губитке услед пандемије грипа 1918. и 1919. године, у којој је умрло око 675.000 људи“

* Бајденова администрација објавила  да ће увести обавезну вакцинацију против ковид-19 међу федералним чиновницима. Такође: да ће државни службеници који не буду вакцинисани морати да носе маске и рукавице на радном месту и да се редовно тестирају

____________________________________________________________

        БЕЛА кућа назвала је страшним број смртних случајева од инфекције коронавирусом у Сједињеним Државама.

       Портпаролка Џоа Бајдена Џен Псаки на редовном брифингу прво је нагласила да је власт обезбедила вакцинацију 78% становништва САД, па додала:

       „То је трагичан, ужасан број људи које смо изгубили због пандемије“.

       Имала је у виду безмало 700.000 умрлих од коронавируса.

       Ту бројку – са „безмало“ – објавио је дневни лист The New York Times. Указавши да велика већина Американаца који су умрли последњих месеци није била вакцинисана.

       Још је оценила: „Забрињавајући нови талас смрти овог лета значи да је пандемија коронавируса постала најсмртоноснија у америчкој историји, надмашивши губитке услед пандемије грипа 1918. и 1919. године, у којој је умрло око 675.000 људи“.

       Британска новинска агенција  Reuters објавила је да је до 1. октобра у САД било 700.000 умрлих од короне – без „безмало.

       Током прошле недеље, у САД је, у просеку, било више од 2.000 смртних корона-случајева дневно.

       Бајденова администрација објавила је да ће увести обавезну вакцинацију против ковид-19 међу федералним чиновницима.

       Такође: да ће државни службеници који не буду вакцинисани морати да носе маске и рукавице на радном месту и да се редовно тестирају.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари