Неки у САД Трамповог екс-гуруа Стива Бенона зову „америчким Распућином“

САДА ЈЕ ЗА СВОЈУ МИСИЈУ ПРОГЛАСИО „БОРБУ ПРОТИВ БАЈДЕНОВОГ РЕЖИМА“

* За себе је 2017, на стогодишњицу Октобарске револуције, рекао: „Ја сам лењиниста. Лењин је желео да укине државу, а и ја томе тежим. Желим да се све сруши, да уништим цео естаблишмент данашњице"

* ФБИ жели да га испита о догађајима у хотелу „Willard“ у ноћи пре `јуриша на Капитол` 6. јануара 2020-те. Трампове присталице ту су се биле окупиле да убеде републиканце да не признају Бајденову победу. Бенон је том приликом наводно рекао: „Пакао ће наредног дана изаћи на слободу.  Ми смо на челу напада. Биће веома драматично“

___________________________________________________________

       РЕПУБЛИКАНЦА Стива Бенон, који је у време изборне кампање 2020-те био десна рука председника Доналда Трампа, називали су и „Дартом Вејдером“ и „америчким Распућином“.

       Био је тада један од најутицајнијих људи у САД, али је багателисао прописе, пркосно се није придржавао правила облачења у Белој кући.

       Сада своју мисију назива борбом против „Бајденовог режима“.

       За себе је говорио: „Ја сам лењиниста. Лењин је желео да укине државу, а и ја томе тежим. Желим да се све сруши, да уништим цео естаблишмент данашњице".

       Ово је Бенон изговорио 2017. године, на 100-годишњицу руске револуције. Сада, четири године касније, Бенон је такође радикалан.

        „Ми рушимо Бајденов режим“, рекао је он, предајући се ФБИ 15. новембра.

       Претходно је одбијао да сведочи о „јуришу на Капитол“, због чега је оптужен за „непоштовање Конгреса“.

       Према америчким законима, то се кажњава новчаном казном или затвором до годину дана.

       Бенон је пуштен на слободу до суђења, али му је узет пасош и има обавезу да се сваке седмице полицији јавља телефоном.

       ФБИ жели да га испита о догађајима у хотелу „Willard“ у ноћи пре `јуриша` 6. јануара.

       Трампове присталице ту су се биле окупиле да убеде републиканце да не признају Бајденову победу. Бенон је том приликом наводно рекао: „Пакао ће наредног дана изаћи на слободу.  Ми смо на челу напада. Биће веома драматично“.

       Ове речи му, у сваком случају, приписује специјални конгресни комитет за истрагу „напада на Капитол“.

       Познато је да је Бенон разговарао са Трампом уочи `јуриша` и да је позивао на преиспитивање изборних резултата.

       Бенон се по други пут нашао у притвору.

Подржава Марин Ле Пен и

њену политичку борбу

       Прошлог лета је ухапшен на неколико сати због сумње да је проневерио средства прикупљена за изградњу зида између Сједињених Држава и Мексика. Радило се о стотинама хиљада долара...

        Пуштен је уз кауцију од пет милиона долара.

       Последњег дана свог председничког мандата, Трамп је помиловао бившег савезника. Упркос томе што је раније био рекао да је Бенон „изгубио не само посао, већ и разум“.

       Бенон стално истиче своје пролетерско порекло. Рођен је у радничкој породици, отац и деда су му били инсталатери телефонских линија.

       Зато он жестоко јуриша на елиту и глобалисте.

       "Мој отац је уложио своју уштеђевину у акције једне телекомуникационе компаније за коју је радио 15 година. У његовом животу то предузеће је било једнако важно као и католичка црква. Али, 2008. све је пропало преко ноћи", рекао је Банон за француски лист Фигаро.

       Био је огорчен што су велике компаније добиле подршку државе, а `малим људима` попут његовог оца, нико није ни помислио да помогне.

       С разлогом се сетио цркве. За њега је важна слика браниоца породичних вредности: „Одгајан сам на католичким традицијама. Мама је била домаћица и подигла је петоро деце“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари