Fox News: Могуће је да иза оштећења руских балтичких гасовода стоји Бајден

БИВШИ ШЕФ ПОЉСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ СИКОРСКИ ТОЛИКО СЕ ОДУШЕВИО ДА ЈЕ НАПИСАО: „ХВАЛА САД!“

Такер Карлсон

* Најутицајнији амерички тв-водитељ Такер КАРЛСОН указао: „Рекао је да Северног тока-2 више неће бити, да ће му он стати у крај. Фактички је рекао: дићи ћемо га у ваздух. Упитан "како?", додао је: "Обећавам да то можемо извести!“ Изгледа да су све смислили

_____________________________________________________________

         НАЈУТИЦАЈНИЈИ тв-водитељ Америке – Такер Карлсон – рекао је вишемилионском гледалишту Fox News – да је администрација Џоа Бајдена можда умешана у уништавање три цевовода Северног ток-1 и Северног тока-2.

       Прво је подсетио да је врх САД, односно – Бајден, још у фебруару објавио да жели да се ослободи руских гасовода:

       „Северног тока-2 неће бити, ми ћемо му стати у крај. <...> Обећавам вам да можемо то да урадимо".

       Нагласио је се ниједна Бајденова реч не може сматрати случајном, поготово што по правилу чита оно што му је припремљено. И наставио:

       „Он тада није рекао да ће обуставити испоруке гаса из Русије Немачкој. Рекао је да Северног тока-2 више неће бити, да ће му он стати у крај. Фактички је рекао: дићи ћемо га у ваздух. Упитан "како?", додао је: "Обећавам да то можемо извести!“ Изгледа да су све смислили".

       Карлсон је скренуо пажњу и на реакцију лојалних савезника Беле куће.

       Навео је да се бивши министар спољних послова Пољске, Радослав Сикорски, толико одушевио онеспособљавање руских гасовода, да је на друштвеним мрежама написао: „Хвала САД“.

       Карлсон је указао и да је Сикорски толико близак са Бајденом да на свом налогу на Твитеру користи сличицу на којој је заједно са председником САД.

       Шведска министарка спољних послова Ан Линде је појаснила да је цурење гаса из руских гасовода изазвала "експлозија".

       Шеф Европске комисије Урсула фон дер Лајен је запретила да ће кривци за „намерно оштећивање” европске енергетске инфраструктуре бити позвани на одговорност.

       Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова позвала је Бајдена да одговори на питање: да ли су Сједињене Државе реализовале његове претње Северном току-2 изречене 25. фебруара и 26. септембра 2022. године.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари