Дејвис: Ми у Америци користимо Украјину да ослабимо Русију, а изгледа да ће нам Путин разбити нос

„РУСИЈА ИЗ РАТА У УКРАЈИНИ МОЖЕ ИЗАЋИ КОМПЛЕТНО ЈАЧА НЕГО ШТО ЈЕ У ЊЕГА УШЛА“

Зеленски запретио да му ни Камала Харис - ако не

добије нове десетине милијарди долара од САД

- више неће бити стратешки партнер

* Амерички војни експерт потпуковник Данијел ДЕЈВИС: „Све што смо до сада говорили на Западу, сводило се на то да ћемо ослабити Русију и да нам не смета ни ако сукоб зађе у ћорсокак и потраје дуго, јер нам и то иде на руку пошто ће Русија и даље слабити... А сад је све већа вероватноћа да ће се десити супротно и да ће Русија дипломатски, економски и чак и војно на терену ојачати

_____________________________________________________

         АВДЕЈЕВКА је пала, а у наставку нам се може десити један од наших најгорих сценарија - да Путин победи и да из овог рата изађе јачи него што је био на почетку – оценио је амерички војни експерт потпуковник Данијел Дејвис.

         Додатно је објаснио: „Све што смо до сада говорили на Западу, сводило се на то да ћемо ослабити Русију и да нам не смета ни ако сукоб зађе у ћорсокак и потраје дуго, јер нам и то иде на руку пошто ће Русија и даље слабити, а то доприноси нашој безбедности. То је апсурдна позиција – говорим ово од самог почетка, али узалуд. А сад је све већа вероватноћа да ће се десити супротно и да ће Русија дипломатски, економски и чак и војно на терену ојачати“.

         - То је потпуно супротно од онога што смо желели да постигнемо. А цео свет то гледа. Обично преврнем очима када чујем како људи говоре: `Ако не будемо оштрији према...”. Уместо три тачке можете уписати - Иран, Северна Кореја, Кина, итд. – а те земље од наше оштрине не слабе“.

         Дејвис закључно упозорава на реалну опасност:

          „Ако покушамо да разговарамо и дејствујемо грубо, разбиће нам нос и одбацити нас назад. То је оно што ће поткопати наш ауторитет. Ко даје изјаве и обећања која не могу да се испуне – губи поверење и ризикује и себе и своје интересе“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари