Поред амбасаде Ватикана у Риму нађене кости мистериозно нестале Емануеле Орланди?

БИЛА ЈЕ КЋЕРКА СЛУЖБЕНИКА У ПАПСКОЈ РЕЗИДЕНЦИЈИ, ЊЕН НЕСТАНАК ДОВОЂЕН У ВЕЗУ И СА АТЕНТАТОМ НА ПАПУ

Са једног од протеста пред ватиканом поводом

нестанка Емануеле Орланди

* Исте године – 1983-ће – за кратко време нестале без трага две 15-годишњакиње. Једна од њих - Орланди - пред нестанак рекла сестри да је добила примамљиву понуду да „рекламира козметику“

__________________________________________________________________________

         ПРЕС-служба Ватикана објавила је да су за време ремонта једне помоћне зграде која припада његовој амбасади у Италији пронађени „делови људских костију“.

         У амбасаду (нунцијатуру) су одмах стигли припадници ватиканске жандармерије, а убрзо је и тужилац Рима `на лице места` послао иследнике криминалистичке полиције са задатком да утврде – „пол и време смрти умрлог“.

         Италијански медији су објавили да ће иследници, међу којима је и форензичар, примарно утврђивати не ради ли се о остацима тела једне од двеју малолетница које су под тајанственим околностима нестале у Риму 1983-ће године.       

         Друга нестала те године је (такође 15-годишња) Емануела Орланди, кћерка  једног од службеника у папској резиденцији. Она је била држављанин Ватикана. Она је 22. јуна 1983-ће телефонирала сестри да је неочекивано добила примамљиву понуду да рекламира козметику и –нестала.       

         Истрага је једно време њихове „случајеве“ водила заједно, али их је потом раздвојила.

         „Случај Орланди“ изазвао је велико узбуђење у италијанској јавности и постао је једна од најмистериознијих „тајни“ повезаних са Ватиканом.

         Једно време је постојала и верзија да је Емануелин нестанак повезан са атентатом на папу Јована Павла Другог до којег је дошло 13. маја 1981-ве када је покушао да га убије турски терориста Мехмет Али Агџа.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари