Католички редови се извинили што су њихови силовали децу а они то деценијама заташкавали

ПРИЗНАЈУ ДА ИХ ЈЕ ОДАНОСТ ПРЕМА СВОЈИМА ОДВЕЛА У „ПОРИЦАЊЕ И ЗАТАШКАВАЊЕ“   

* ФАКТИ: Ови би да понове своје двоструке подвиге: давили Европу Инквизицијом и на томе профитирали, па се извинили – да би и на томе профитирали. Спалили Ђордана Бруна да би зауставили развој науке, па се извинили – да би опет дупло профитирали. Иживљавали се над децом, а сад би да се извуку преко извињења. Нека се они извињавају, али у католичке редове, који су били легла педофилије, мора на широка врата ући Ватикану мила правна држава. Отворити – ако треба – хиљаде истрага и хапсити, судити...

_______________________________________________________________________

         КАТОЛИЧКИ црквени редови широм света извинили су се данас се што нису реаговали када су њихови свештеници силовали децу, признајући да их је оданост према њиховим организацијама одвела у порицање и заташкавање.

         Две организације које делају под окриљем католичке цркве и представљају мушке и женске црквене редове, издале су саопштење уочи самита у организацији Папе Фрања о превенцији сексуалног злостављања, јавља Танјуг.

         Иако су деценијама били испод радара у случајевима сексуалних скандала Католичке цркве пошто је фокус био на бискупима који су штитили своје свештенике, неки од редова попут Језуита, Салезијанаца и Хришћанске браће држе неславне рекорде по броју случајева злостављања.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари