Замало туча у Скупштини Црне Горе између Милачића и Катнића

ТРАЖИО ДА СЕ У ВЕЗИ СА БЕЛИВУКОВИМ КЛАНОМ САСЛУШАЈУ ЗОРАН ЛАЗОВИЋ И ЈОШ НЕКИ

* Посланик Марко МИЛАЧИЋ рекао Ђукановићевом специјалном тужиоцу да га није изједначио се Вељком Беливуком јер је његова одговорност „у тој групи већа - политичка, системска“

____________________________________________

       СЕДНИЦА Одбора Скупштине Црне Горе за безбедност и одбрану прекинута је након што је дошло до инцидента између посланика Марка Милачића и главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

       Милачић је, иако није члан тог скупштинског тела узео реч и казао да би Одбор требало требало да саслуша Зорана Лазовића и остале који су у вези са криминалним кланом Вељка Беливука.

       "Позивам, што се тиче ове теме око Беливука и екипе, да само дођемо на један ниво који заслужује ова прича, а то је ниво смртне озбиљности. Да појасним, ми ових свих дана, и ја бих волео да се овај Одбор бави тим темама, имамо најдиректније оптужбе из друге државе о учешћу црногорских држављана у најмонструознијој организованој криминалној групи која се сваким даном повезује са Црном Гором. А ја, рећи ћу Вам директно господине Катнићу, вас нисам изједначио се Беливуком јер мислим да је Ваша одговорност у тој групи већа - политичка, системска. И да су то обични ликвидатори који нису могли ништа да раде у овој земљи...", рекао је Милачић.

       Председник Одбора Милан Кнежевић упозорио је Милачића да је изнео озбиљне оптужбе на рачун Катнића и да му он то неће дозволити.

       Затим се за реч јавио сам Катнић који је поновио да је Милачић изнео озбиљне оптужбе на његов рачун и затражио да се извини, да не би дошло до физичког обрачуна.

       Катнић је Милачића назвао "баздиго*ном", након чега су кренули један ка другом обасипајући се увредама али је тежи инцидент спречили посланици и скупштинско обезбеђење.

       Милачић је Катнићу рекао да је "спла*ина" и да "брани мафију".

 

Категорије: 

Коментари