Вучић: Компромисно решење за КиМ изнећемо на референдум који ће бити - обавезујући

„ПОДНЕЋУ ОСТАВКУ АКО НАРОД НЕ БУДЕ ПОДРЖИ ПРЕДЛОГ КОМПРОМИСА СА ПРИШТИНОМ“

* „Нека ми покажу неког новог Обилића који може лако да врати Косово. Где је он? Покажите ми таквог међу владикама, песницима, политичарима, тог јуначког сина и ја ћу се склонити јер ја то нисам у стању. У супротном нећу (се склонити)»

* «Нема смисла да говорим до детаља, могао сам данас да изнесем све планове, све мапе, да говорим о сваком селу и засеоку али то не могу и не смем јер не одлучујемо ми сами ни о чему, одлучује и друга страна, а одлучују још више они који подстичу другу стану на све оно на шта су их подстицали до данас»

* Председник Србије рекао да је четири, пет владика водило хајку против њега (на заседању Сабора СПЦ) и да је један дириговао тиме, али да то није био Амфилохије

____________________________________________________________________________

         ГРАЂАНИ ће о Косову и Метохији одлучивати на референдуму уколико буде постигнут компромис са Албанцима, али сам скептичан да ће га бити, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

         Он је у Скупштини Србије на седници о Косову рекао да ће референдум бити обавезујући и да ће "бити онако како народ одлучи".

         Вучић је казао и да ће уколико се грађани не буду изјаснили за постигнути договор са Приштином он поднети оставку.

         "Уставом смо обавезни да питамо народ, ако народ донесе супротну одлуку истог дана ћу, разуме се, поднети оставку и никаквих проблема нема. Док се налазим на овом месту, поштоваће се воља народа", рекао је Вучић.

         Он је позвао све да му покажу неког "новог Обилића који може лако да врати Косово".

         "Где је он? Покажите ми таквог међу владикама, песницима, политичарима, тог јуначког сина и ја ћу се склонити јер ја то нисам у стању. У супротном нећу (се склонити)", рекао је Вучић.

         Вучић је истакао и да је дошао у Скупштину Србије да каже истину као што је дошао у СПЦ на позив патријарха "да тачно видимо где смо".

         "Много борбе је пред нама", закључио је Вучић који је у парламенту извештај подносио два сата и 25 минута после чега је почела расправа.

Као да смо на шаховској табли без

фигура па кријемо планове

         Председник Србије Александар Вучић изјавио је да постоји озбиљан план, али да се Србија нашла као "на шаховској табли кад немате топа и даму па морате да сакријете праве намере да бисте имали шансе".

         "Нема смисла да говорим до детаља, могао сам данас да изнесем све планове, све мапе, да говорим о сваком селу и засеоку али то не могу и не смем јер не одлучујемо ми сами ни о чему, одлучује и друга страна, а одлучују још више они који подстичу другу стану на све оно на шта су их подстицали до данас", рекао је Вучић.

         Према његовим речима, "то је један од разлога зашто такву врсту плана нисте могли да чујете а не зато што озбиљан план за очување интереса Србије не постоји".

         Он је, говорећи о недавном одласку у Патријаршију за време Сабора Српске православне цркве, рекао да је имао "врло пристојан разговор, али је рачунао да пристојни људи о затвореном састанку не говори ништа".

         "У Мишковићевим и Ђиласовим новинама, Шолаковим телевизијама, почели су да излазе интервјуи и информације које немају везе са истином", рекао је Вучић.

         Он је рекао да су у црногорским медијима измислили да је имао свађу са митрополитом црногорско приморским Амфилохијем "везано за некакав државни удар".

         "Никакву свађу нисмо имали, ја сам само подсетио да је председник Мило Ђукановић највећи пријатељ митрополита Амфилохија", рекао је Вучић, наводећи да је цитирао изјаве митрополита Амфилохија.

         Вучић је рекао да је четири, пет владика водило "хајку против њега" и да је један "дириговао тиме али да то није био Амфилохије".

         Вучић је навео да те владике које су га нападале нису ни знале садржај Резолуције Савета безбедности 1244 и да је, када им је на то указао, као одговор добио да је за "премијера поставио лезбејку".

Ч. Јовановић: Србија не може да

изгуби нешто што је изгубила

         Пре овог дела његовог говора, у расправи су учестовали посланици.

         Посланик Либерално демократске партије Чедомир Јовановић је рекао да Србија не може да изгуби нешто што је изгубила, а да може добити оно што никада није имала а то је мир.

         Јовановић је истакао да је потребан мир са Албанцима али и "мир са нама самима".

         "Ви кажете да ћете изаћи пред народ, а знате добро како ће се то завршити", рекао је Јовановић и поручио му "ви сте председник, искорачите".

         (Бета)

Категорије: 

Коментари