У Народну скупштину РС стигао Додиков захтев за заштиту виталног ентитетског интереса

ТИЧЕ СЕ И СПОРАЗУМА СА МИНИСТАРСТВОМ УНУТРАШЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ САД О ПУТНИЦИМА

        У НАРОДНУ скупштину Републике Српске стигао је захтев српског члана Председништва БиХ Милорада Додика за одржавање посебне седнице у вези са заштитом виталног ентитетског интереса, потврђено је Срни у парламенту Српске.

        Српски члан Председништва БиХ упутио је данас у Народну скупштину Републике Српске изјаве друга два члана Председништва због којих је покренуо заштиту виталног ентитетског интереса.

        Из кабинета српског члана Председништва БиХ саопштено је да се заштита виталног ентитетског интереса односи на изјаву о проглашењу Одлуке о одобравању закључивања Меморандума о сарадњи између Министарства безбедности у Савету министара и Министарства унутрашње безбедности САД о сарадњи у вези са употребом путничких информација и изјаву о проглашењу Одлуке о одобравању закључивања Споразума о учешћу БиХ у програму за међународно оцењивање ученика (ПИСА) у 2021. години.

        У саопштењу је наведено да је захтев покренут и због изјаве о проглашењу Одлуке о одобравању закључивања Уговора о приступању БиХ Међународном истраживању развоја читалачке писмености ПИРЛС у 2021. години.

        (Срна)

 

Категорије: 

Коментари