Стевандић: Запад подржава бошњачку политику апартхејда према Србима

„ЈЕДИНИ БАЛВАН КОЈИ ПОСТОЈИ НАЛАЗИ СЕ У ГЛАВИ ШЕМСУДИНА МЕХМЕДОВИЋА“

* Председник Народне скупштине РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Ми дозвољавамо свима из Федерације БиХ да обележавају оно што желе и да се окупљају, а оно што они у ФБиХ дозвољавају Палестинцима и Украјинцима једино - не дозвољавају Србима

______________________________________________________

           ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је Срни да једини узрок сукоба може бити политика апартхејда која се води у бошњачким институцијама и у бошњачком делу БиХ, а која, како је рекао, има подршку међународне заједнице.

           - Највећа је срамота што та апартхејд политика има подршку међународне заједнице и што ниједан амбасадор, ОХР, нелегални високи представник није осудио напад на људе који су путовали /у Јелаху/ и никог нису угрожавали, као што нису осудили ни провокације које смо имали у Бихаћу када смо председник Српске Милорад Додик и ја на Гаравицама трпели увреде од бошњачких екстремиста - нагласио је Стевандић.

           Према његовим речима, да је тако нешто неко из Републике Српске урадио у Сребреници, одмах би заседао Савет за спровођење мира /ПИК/.

           Реагујући на то што посланик СДА у Представничком дому парламента БиХ Шемсудин Мехмедовић мирне протесте подршке институцијама Републике Српске представља као претњу, Стевандић је рекао да је једини балван који постоји онај у Мехмедовићевој глави.

           - Очито је проблем да такви схвате да ми дозвољавамо свима из Федерације БиХ да обележавају оно што желе и да се окупљају, а оно што они у ФБиХ дозвољавају Палестинцима и Украјинцима једино не дозвољавају Србима - истакао је Стевандић.

           (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Коментари