Шеварлић штрајкује глађу због КиМ, Обрадовић му се придружио, Мартиновић и Божић штрајкују – због Обрадовића

ЧЕТИРИ НАРОДНА ПОСЛАНИКА СЕДЕ ИСПРЕД ЗГРАДЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ

* Александар МАРТИНОВИЋ  и Саднра БОЖИЋ: Дошао је дванаести час да Тужилаштво и судство у Србији реагују на фашистичке испаде Бошка Обрадовића и на све оно што се у Србији у његовој и у режији Драгана Ђиласа ради већ неколико година

* Миладин ШЕВАРЛИЋ: Парламент Србије срамота. Служи за спровођење једноумља владајуће странке која је национално неодговорна

* Бошко ОБРАДОВИЋ: „Управо сам се придружио проф. др Миладину Шеварлићу у штрајку глађу испред Дома Народне скупштине! И верујем да нећу бити једини. Не само због очувања Косова и Метохије у саставу Србије, али на првом месту зато

______________________________________________________________________

       ПОСЛАНИК Српске напредне странке Александар Мартиновић објавио да ће он и посланица СНС-а Сандра Божић ступити у штрајк глађу са захтевом да тужилаштво реагује на испаде лидера опозиционог покрета Двери Бошка Обрадовића који је претходно саопштио да је почео штрајк глађу.

       „Одлучили смо да ступимо у штрајк глађу зато што сматрамо да је дошао дванаести час да Тужилаштво и судство у Србији реагују на фашистичке испаде Бошка Обрадовића и на све оно што се у Србији у његовој и у режији Драгана Ђиласа ради већ неколико година. Полиција је урадила свој посао. Они који су пребили (посланика Марјана) Ристичевића су прекршајно процесуирани, али то није довољно јер организатори нису процесуирани. Очекујем да се покрене тужилачка истрага против Обрадовића и Ђиласа“, рекао је Мартиновић новинарима испред Скупштине Србије.

       Обрадовић је свој штрајк глађу испред Народне скупштине објавио преко Твитера, а фактички се придружио самосталном посланику Миладину Шеварлићу који штрајкује глађу у немогућности да, како је рекао, придобије посланике у Скупштини да се расправља о повредама територијалног интегритета и суверенитета Србије и непоштовању Резолуције 1244 Савета безбедности УН.

       Обрадовић је написао: „Управо сам се придружио проф. др Миладину Шеварлићу у штрајку глађу испред Дома Народне скупштине! И верујем да нећу бити једини. Не само због очувања Косова и Метохије у саставу Србије, али на првом месту зато. А онда и због кршења Устава, рушења демократије и одлагања избора“.

       Шеварлић је оценио је да је "парламент Србије срамота" која служи "за спровођење једноумља владајуће странке", оценивши да је владајућа Српска напредна странка (СНС) "национално неодговорна".

       Одевен у српску народну ношњу, Шеварлић је новинарима у парламенту показао изјаву амбасадора Русије Александра Боцана Харченка листу "Политика", у којој је допустио могућност да Резолуција 1244 буде замењена новом.

 

Категорије: 

Коментари