Радета оптужила Михајловић да је „амерички агент“, а она њој - радикали су више од мене и у амбасади САД

ВЈЕРИЦА РАДЕТА РЕКЛА ДА ЈЕ „БЕХТЕЛУ“ ПРЕПУСТИЛА КОЈИ БИ МНОГО ЈЕФТИНИЈЕ ОДРАДИЛИ КИНЕЗИ

* Вјерица РАДЕТА: Доношењем лекс специјалиса за градњу Моравског коридора легализована је крађа 300 милиона евра које је добио "Бехтел" и које ћете вероватно поделити можда Ви (Зорана Михајловић), (амерички амбасадор) Скот и не знам ко још"

* Зорана МИХАЈЛОВИЋ: Нико ништа није украо, не постоји уговор са америчком компанијом "Бехтел" о изградњи већ само меморандум који показује једино заинтересованост партнера да ради на одређеном пројекту

______________________________________________________________________

         ПОСЛАНИЦА Српске радикалне странке (СРС) Вјерица Радета негодовала је данас што није расписан тендер за изградњу Моравског коридора, као и што ће га градити највероватније америчка фирма за 800 милиона евра, уместо кинеске за 500 милиона евра, оптужила министарку Зорану Михајловић да се "окористила" и назвала је "америчким агентом".

         Министарка саобраћаја Михајловић јој је у Скупштини Србије одговорила да нико ништа није украо, да не постоји уговор са америчком компанијом "Бехтел" о изградњи већ само меморандум који показује једино заинтересованост партнера да ради на одређеном пројекту.

         Она је казала да ће се тек - пошто се донесу подзаконски акти и дефинишу критеријум -  видети ко су заинтересоване компаније које желе да раде Моравски коридор.

         Михајловић је рекла да не постоји ниједан документ у коме пише да Моравски коридор кошта 500 милиона евра, "да је постојала прича о ауто-путу", али не уз то и о регулисању реке Мораве и њених притока и телекомункационој инфраструктури која је укључена сада у лекс специјалис о изградњи Моравског коридора, који је пред посланицима.

         Радета је упутила критике због потписивања меморандума са "Бехтелом" и то за 800 милиона евра, наводећи да је могло са једном кинеском фирмом да се уговори за 500 милиона евра, као и да се "појављују и неки који тврде да би то могли да ураде и за 600 милиона евра".

         "Дакле 300 милиона евра је износ који сте ви узели из буџета Србије и дали 'Бехтелу'. Да ли је вама дао 'Бехтел' нешто за то, да ли (амбасадор Кајл) Скот, то је тема за друге органе. Али, да сте то радили легално и путем тендера онда бисмо могли разговарати да ли је неко поднео бољу понуду или није, овако ми не можемо да упоређујемо", рекла је Радета.

         Она је рекла и да "Бехтел" прати афера у вези градње ауто-пута Дубровник-Сплит због које је њихов помоћник министра после откривања афере поднео оставку, а потом навела и да су због изградње пута у Румунији представници тамошњих власти рекли да су свесно погазили одређене стандарде ЕУ да би удовољили "Бехтелу".

         Она је казала да је доношењем лекс специјалиса легализована крађа од 300 милиона евра коју је добио "Бехтел" и коју ће, како је оценила, "вероватно поделити можда Ви (Зорана Михајловић), (амерички амбасадор) Скот и не знам ко још".

         Радета је рекла и да "сви у Србији знају да је Зорана амерички агент".

         Михајловић јој је одговорила да је она грађанка Србије и да ради у интересу Србије и навела да су се радикали више од ње састајали по америчким и другим амбасадама.

         "Из свега онога што знам, ја гарантујем да сте се ви много пута више састали како са америчким амбасадама тако и са другим, него што сам ја званичних састанака имала у влади претходних седам година", рекла је Михајловић.

         Она је од радикала тражила да причају како су они "сјајни и дивни, а она тамо Зорана амерички шпијун, што су глупости".

         "Ја верујем да ни ви не радите ван интереса Србије без обзира да ли били у америчкој, руској или било којој другој амбасади", рекла је Михајловић.

         Радета је рекла да српски радикали нису одлазили у америчку амбасаду, ни британску, осим оних који су прелазили у СНС.

         Зорана је питала Радету како се постаје агент и како то да надлежне службе о томе ништа не знају и не реагују?

          Радета јој је одговорила да се нада да ће надлежни органи једном да реагују на наводе радикала.

 

Категорије: 

Коментари