Посебна седница Народне скупштине РС о `отимању Дејтона` 11. 11. са почетком у 11 часова

ПОСЛАНИЦИМА ЋЕ СЕ ОБРАТИТИ СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ МИЛОРАД ДОДИК

* Имаће само једну тачку дневног реда: „Информацији о неуставној трансформацији дејтонске структуре БиХ и утицају на положај и права РС

_______________________________________________________________

        ПОСЕБНА седница Народне скупштине Републике Српске на којој ће се расправљати о само једној тачки дневног реда тачка - Информацији о неуставној трансформацији дејтонске структуре БиХ и утицају на положај и права РС - заказана је за 11. новембар са почетком у 11 часова.

        Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић оценио је да ће посебна седница бити представа за јавност од које нико неће имати користи.

        - Та седница неће поправити односе ни у РС, ни на нивоу БиХ, већ ће продубити кризу. Главни кривци за кризу су Милорад Додик и СНСД и посебна седница ће бити једна врста покајања СНСД-а за све пренесене надлежности које су потврдили у парламентарној процедури. Они су требали и то им предлажем да доведу црквене великодостојнике, па да се исповеде и покају за то што су урадили - рекао је Станић.

        Он је додао и да тема посебне седнице неће бити декларација СДА која је спорна за СДС, али која све мање постаје камен спотицања између СНСД-а и СДА.

        С друге стране, шеф Клуба посланика СНСД-а Игор Жунић је објаснио да се материјал за седницу односи на незаконите интервенције у Уставу БиХ и умањивање важности РС, те обавезе институција РС да стану у одбрану владавине права и Дејтонског споразума.

        - Посланицима ће се у функцији српског члана Председништва БиХ обратити Милорад Додик - рекао је Жунић.

        Он је истакао да је заказивање посебне седнице планиран процес, додајући да ће се током расправе споменути декларација СДА, али не као документ већ као дeо екстремне агенде бошњачке политике и модел промене дејтонске структуре - рекао је Жунић, додајући да ће закључци бити производ скупштине расправе.

        Шеф Клуба посланика ПДП-а Перица Бундало оценио је да није било потребно заказивати посебну седницу, јер се тиме дао незаслужени значај СДА и њеној декларацији

        https://www.glassrpske.com/cir/novosti/vijesti_dana/posebna-sjednica-narodne-skupstine-1111-u-11-casova/296738

 

Категорије: 

Коментари