Оштра расправа између посланика Вукановића и председника Скупштине РС Чубриловића

ПОСЛАНИК СДС СЕ ПОСЛАНИЦИМА СНСД ОПЕТ ОБРАТИО ПОЗДРАВОМ „МЕРХАБА, АСКЕР!“

Небојша Вукановић

         СЕДНИЦА Народне скупштине Републике Српске настављена је данас оштром расправом између посланика Небојше Вукановића, који делује у Клубу СДС-а, и председника парламента Недељка Чубриловића.

         Бурна расправа је почела након што је Вукановић, у наставку расправе о Предлогу закона о подстицајима у привреди РС по хитном поступку, рекао да је данас у Невесињу за 80 домаћинстава, међу којима и мајци детета с посебним потребама, искључена струја, на шта је Чубриловић реаговао да то није тема тачке дневног реда.

         Након што је посланицима СНСД-а и овај пут на почетку расправе упутио поздрав "Мерхаба, аскер!", Вукановић је реаговао речима да плата има везе и с овим законом, али га је Чубриловић прекинуо.

         Уследиле су оштре оптужбе и тешке речи, о томе ко је неваспитан, ко се не понаша се у скаду са скупштинским пословником, ко има 10 станова и нема осећај за "обичне људе".

         На моменте је расправа била готово пред меру искључења са седнице, али је Вукановићу "само" одузета реч.

         Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић позвао је да се постигне договор о понашању посланика како се не би долазило у овакве ситуације, која се на крају смирила.

         (Срна)

Категорије: 

Коментари