Министар полиције Лукач у Скупштини Српске одгурнуо НАТО-промотера Станивуковића

ОПОЗИЦИЈА УНЕЛА У СКУПШТИНУ ЗАСТАВИЦЕ АЛИЈАНСЕ КОЈЕ СУ ПОТОМ УКОЛОЊЕНЕ

* Министар унутрашњих послова Драган ЛУКАЧ: „Станивуковић је био НАТО промотер. Он је председнику Владе бацио заставице, пришао је и мом мјесту и дошло је до физичког контакта. Дошао је до моје говорнице, претећи, унео ми се у лице. Не знам шта је имао код себе и коју намеру је имао. Одгурнуо сам га од себе

* „Нису сви људи учествовали у томе, има довољно озбиљних људи који нису прихватили оно што је радио Драшко Станивуковић... Сви ми знамо, нада нема РС без Народне скупштине и они који је руше морају да буду санкционисани. Радити ово у Народној скупштини што су они радили, у томе нема никакве части

____________________________________________________________________

        НA  СЕДНИЦИ Народне скупштине РС о Програму реформи БиХ дошло је до инцидента у којем су учествовали посланик ПДП-а Драшко Станивуковић и министар унутрашњих послова Драган Лукач.

        Наиме, током обраћања Лукача чула су се добацивања, што је изнервирало министра унутрашњих послова.

        Он је поручио посланику ПДП да “би могао да заврши као заставице НАТО-а”, а које су раније у току дана изнесене из НС РС, након што је Станивуковић покушао да испровоцира посланике владајуће коалиције и министре у влади Српске.

        Лукач је потом позвао Станивуковића да приђе, што је овај и урадио те тако додатно изнервирао министра унутрашњих послова, који је бацио папириће према њему, те га одгурнуо.

        Већи инцидент спречили су остали посланици, министри, те обезбеђење Народне скупштине.

        После овог инцидента посланици су отишли на паузу.

        Министар Лукач нешто кансије је рекао да су поједини посланици опозиције превазишли сами себе, играјући индијански плес, галамећи и лупајући.

        “Неколико људи узело је себи за право да прави навијачку групу /посланика ПДП-а/ Драшка Станивуковића који је промотер НАТО пакта и који баца заставице НАТО пакта пред председника Владе и мене”, истакао је Лукач.

        Лукач је подсетио Станивуковића да је он ратовао са својим борцима док су изнад њега летели авиони НАТО пакта бомбардујући српски народ.

        Рекао је Станивуковићу и да то никада више не сме да понови, нити да се њему као српском борцу тако обраћа.

        Станивуковић је пришао министру Лукачу бацајући папире испред њега, након чега га је Лукач одгурнуо.

        Лукач је потом објаснио да је одгурнуо посланика ПДП-а Станивуковића како би га спречио да га угрози.

        "Одгурнуо сам га од себе и онемогућио да направи било какав потез који би могао да ме угрози", рекао је Лукач и додао:

        „Станивуковић је био НАТО промотер, који је председнику Владе бацио заставице, пришао је и мом месту и дошло је до физичког контакта. Дошао је до моје говорнице, претећи, унео ми се у лице. Не знам шта је имао код себе и коју намеру је имао. Одгурнуо сам га од себе. Извињавам се свим народним посланицима и јавности која је то гледала, јер ово није примерено Народној скупштини".

        Он се захвалио и посланицима из опозиције који, како додаје, "нису прихватили оно што је Станивуковић радио".

        "Нису сви људи учествовали у томе, има довољно озбиљних људи који нису прихватили оно што је радио Драшко Станивуковић. Ходање и прилажење говорници није дозвољено. Сви посланици који су два сата кршили пословник нису били санкционисани у складу са пословником, а многи су требали бити удаљени.

        - Ово није начин који је примерен НС РС и мислим да мора да се мења Пословник. Пар људи је узело себи за право да руши НС РС на најгори могући начин. Мора овој Скупштини да се врати поверење које народ треба да има у НС РС. Сви ми знамо, наставио је Лукач, да нема РС без Народне скупштине и они који је руше морају да буду санкционисани. Радити ово у Народној скупштини што су они радили, у томе нема никакве части".

 

Категорије: 

Коментари