Лукашенко поздравио Шешеља, па рекао: „Србија није мала, већ велика земља“

У ГОВОРУ У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ ОЦЕНИО: ЕУ МОЖЕ БИТИ ОСЛОНАЦ МАЛИМ И СРЕДЊИМ ЗЕМЉАМА

* Председник Белорусије рекао посланицима да је главно достигнуће Србије и Белорусије то што могу саме да одређују правце свог развоја. Посебно је нагласио да у Србији живи мудар, храбар и велики народ на светој земљи

__________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко  је – у говору у Скупштину Србије - рекао да је Србија велика земља, а да су Срби велики и мудар народ.

        Његов улазак у парламент пропраћен је аплаузом и овацијама.

        Међутим, он је прекршио протокол због старог познаника Војислава Шешеља, па је на путу до говорнице скренуо ка лидеру СРС и срдачно се поздравио.

        Потом је – иза скупштинске говорнице – рекао да је у актуленим глобалним дешавањима изузетно важно очувати ЕУ на коју се мале и средње земље могу ослонити.

        Указао је да више не постоји међународно право, већ закон јачег, додајући да почиње да размишља да ли је почела нова интересна расподела територија и сфера утицаја на планети.

        Према његовим речима, управо због тога и треба да постоји ЕУ.

        "Присталица сам тога да постоји ЕУ - то су разни центри моћи, па и мале и средње земље, као што смо ми, могу да се ослоне на њих", рекао је Лукашенко.

        Он је подсетио да се ове године навршава 25 година од успостављања дипломатских односа Србије и Белорусије и да је главно достигнуће обе земље што могу саме да одређују правце развоја.

        "Белорусија је увек на страни Србије по питању територијалног интегритета. Наш став је непромењен више година и биће такав и убудуће", поручио је Лукашенко.

        Лукашенко је истакао да Срби, као и Белоруси, знају шта је рат и какве су рушилачке последице и губици који остају из њега, због чега је, ради будућности, важно сачувати историјско сећање.

        Нагласио је да Србија није мала, већ велика земља, јер у њој живи мудар, храбар и велики народ на светој земљи.

      

 

Категорије: 

Коментари