Очекивано: Клуб Бошњака затражио заштиту виталног националног интереса

ПОВОДОМ ЗАКОНА О НЕПРИМЕЊИВАЊУ „ИНЦКОВОГ ЗАКОНА“ И ДОПУНА КРИВИЧНОГ ЗАКОНА

* Саопштио: „Наведени закони ће ићи на усаглашавање Заједничке комисије Већа народа и Народне скупштине, а уколико се не постигне сагласност, закони иду у Уставни суд Републике Српске

___________________________________________________

       КЛУБ Бошњака у Вијећу народа Републике Српске је на данашњој седници донeо Одлуку о покретању заштите виталног националног интереса на законе које је усвојила Народна скупштина Српске на последњој седници.

       Витални национални интерес се тиче Закона о непримењивању Одлуке високог представника којом се доноси Закон о допуни Кривичног закона БиХ као и Закона о допуни Кривичног законика Републике Српске.

       - Наведени закони ће ићи на усаглашавање Заједничке комисије Већа народа и Народне скупштине, а уколико се не постигне сагласност, закони иду у Уставни суд Републике Српске -  саопштено је из Клуба Бошњака.

       Народна скупштина Републике Српске усвојила је пре шест дана по хитном поступку Закон о непримењивању одлуке високог представника којом се доноси Закон о допуни Кривичног закона БиХ, те Закон о допуни Кривичног законика Републике Српске, као и закључак који је усаглашен у понедељак на заједничком састанку свих парламентарних странака у Српској.

 

Категорије: 

Коментари