Додик: Није било грешке у увођењу ванредног стања – показали смо да Српска може и без БиХ

„ТРЕБА И ДА ПОТВРДИ ДА ВУ СВЕ МЕРЕ БИЛЕ У ФУНКЦИЈИ ВИСОКЕ ЗАШТИТЕ СТАНОВНИШТВА“

*Нажалост, никакве помоћи нисмо имали и немамо од БиХ. Упркос свему, Српска је показала да се може носити с изазовима и управљати кризом, а доносили смо одлуке у интересу народа

* Српски члан Председништва БиХ нагласио: „Галама опозиције није ништа, смијешна је. Немојте дозволити да ови покваре ситуацију у којој је све урађено како ваља. Ви сте немоћни и немате везе с јавним и националним интересима. Ништа нисте оставили иза себе за разлику од нас и реметилачки сте фактор. Република Српска ће за пет година имати мрежу ауто-путева на шта сам поносан и што је стратешки народни циљ

_______________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас да Народна скупштина Републике Српске треба да усвоји закључак у коме се наводи да није било грешке у ванредном стању.

        "Народна скупштина треба да усвоји и закључак у коме се каже да је активност коју је предузела Република Српска у борби против вируса корона била на високом нивоу заштите становништва Српске, њених материјалних и других интереса, те да је показала способност да можемо сами обезбедити све што је потребно", рекао је Додик на посебној седници у оквиру расправе о предлогу одлуке о укидању ванредног стања у Српској.

        Он је истакао да је сав потребни материјал купљен средствима Републике Српске.

        "Најмањи проблем је био купити материјал јер је организовати превоз било тешко. На глобалном нивоу била је страховита трка за материјал, али смо успели да све набавимо", истакао је Додик.

        Према његовим речима, медицински радници у Српској су исказали надљудски напор.

        "Ово уопште није прошло, него је створена пауза. Нажалост, никакве помоћи нисмо имали и немамо од БиХ. Упркос свему, Српска је показала да се може носити с изазовима и управљати кризом, а доносили смо одлуке у интересу народа", каже Додик.

        Он је нагласио да је у закључцима потребно рећи да су мере биле корисне за народ и поздравити напоре које је Влада учинила.

        "Треба рећи да су ово биле безгрешне мере које су донесене у складу с Уставом и законима и да могу да буду пример за будуће време", навео је Додик.

        Он је подсетио да је ванредно стање уведено када је вирус корона раширио западном Европом и почео да се појављује и у Српској.

        "Било је неопходно реаговати и са стручњацима смо разматрали шта је потребно урадити на добробит Српске. Затворили смо школе, вртиће, кафиће и донијели одлуке које су се показале добрим. Ништа није било скривено од јавности и саопштавне су чињенице које су биле важне", рекао је Додик и захвалио грађанима у Српској што су били дисциплиновани.

        Он је оценио да опозиција хоће фабриковањем приче да скрене пажњу и каже да ништа није добро урађено.

        "Видели смо како се понашају данас у Народној скупштини. Нажалост, такво понашање је губитак дигнитета Народне скупштине и зато Пословник о раду мора бити промењен или да буде мењано скупштинско руководство. Ова власт не сме да губи конце сада, као што није ни у епицентру кризе", рекао је Додик.

        Он је поновио да су СДС и ПДП и њихови лидери Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић данас у Сарајеву најсрамније издали Републику Српску јер су у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ гласали за Резолуцију о поштовању жртава фашистичког режима.

        "Галама опозиције није ништа, смешна је. Немојте дозволити да ови покваре ситуацију у којој је све урађено како ваља. Ви сте немоћни и немате везе с јавним и националним интересима. Ништа нисте оставили иза себе за разлику од нас и реметилачки сте фактор. Република Српска ће за пет година имати мрежу ауто-путева на шта сам поносан и што је стратешки народни циљ", нагласио је Додик.

 

Категорије: 

Коментари