Додик: Ђукановићу не треба да дамо политичку позорницу у Сарајеву док он атакује СПЦ

НА ПОСЕБНОЈ СЕДНИЦИ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС ГЛАСАЋЕ СЕ И О ФРОНТЕКСУ НА ГРАНИЦИ СА ХРВАТСКОМ

* „Моја жеља је била да се посета председника Црне Горе одгоди. Не верујем да постоји православац Србин који нема обавезу да поштује снагу и молитвени карактер литија које се одржавају и од Требиња до Бањалуке

_____________________________________________________________

        МИЛОРАД Додик, српски члан Председништва БиХ рекао је да је против посете Мила Ђукановића, председника Црне Горе БиХ, гласао, између осталог и због закључака Народне скупштине Републике Српске који српске представнике у институцијама БиХ обавезује да не учествују у доношењу одлука док се не усвоји Закон о престанку мандата страних судија и избору домаћих судија у Уставни суд БиХ.

        Додик је на посебној седници НС РС која се односи на изјаве српског члана Председништва БиХ о штетности посете председника Црне Горе и распоређивању Фронтекса на граници са Хрватском, након што је по тим тачкама прегласан у Председништву БиХ, рекао и то да би против посете Ђукановића био и да није било тих закључака.

        Он је истакао да Ђукановићу не треба дати политичку позорницу у Сарајеву са би евентуално говорио о ситуацији у Црној Гори, и закону којим се атакује на имовину Српске православне цркве.

        "Моја жеља је била да се посета председника Црне Горе одгоди. Не верујем да постоји православац Србин који нема обавезу да поштује снагу и молитвени карактер литија које се одржавају и од Требиња до Бањалуке", рекао је Додик истичући да посета треба да се одложи до смиривања стања у Црној Гори.

 

Категорије: 

Коментари