Део посланика ДФ ушао у скупштинску салу тек након интонирања химне

ОДРАНИЈЕ НЕ ПРИЗНАЈУ НАРОЧИТО СТИХОВЕ СЕКУЛЕ ДРЉЕВИЋА УГРАЂЕНЕ У ХИМНУ

       ДЕО посланика Демократског фронта ушао је у скупштинску салу тек после интонирања државне химне, што је им је замерио лидер Социјалдемократа Иван Брајовић, досадашњи председник парламента.

       Он је представнике нове власти позвао на поштовање симбола Црне Горе.

       Брајовићу је одговорио посланик ДФ-а Славен Радуновић, рекавши да би било лицемерно да је ушао и стајао током интонирања химне с којом се не слаже, само зато што је сада део власти.

       Рекао је и да су покушавали јуче да се договоре са секретаријатом парламента да химна на данашњој седници буде изведена у инструменталу, али да такав договор није постигнут.

       Брајовић је притом на себе, као досадашњег председника парламента, преузео одговорност због тога што није дошло до договора да химна буде изведена у иструменталу.

       Интонирању химне, којом је почела конститутивна седница, нису присуствовали, између осталих, Милан Кнежевић, Предраг Булатовић, Милун Зоговић, Страхиња Булајић, Славен Радуновић, Симонида Кордић, Јован Вучуровић и Радош Зечевић.

       Став посланика ДФ да је за њих химна Црне Горе неприхватљива, посебно стихови Секуле Дрљевића, познат је одраније.

       Један од лидера ДФ, Андрија Мандић је у прошлом сазиву парламента "нудио" да се пронађе решење за проблем химне, коју део посланика ДФ не поштује и не устаје током њеног интонирања.

 

Категорије: 

Коментари