Дачић: Ништа није готово,Србија неће признати Косово*

БЕОГРАД РУШИ ЊИХОВ КОНЦЕПТ ДА ЈЕ СВЕ ГОТОВО И ДА СРБИЈА САМО ТРЕБА ДА ПРИЗНА КОСОВО

* Ивица ДАЧИЋ: Повлачења признања Косова* логични одговор - Приштина не поштује Вашингтонски споразум

* „Ситуација је драстично промењена у последњим годинама: 22 земље су повукле признање Косова*. Сада је тај број у нашу корист, од 193 чланице Уједињених нација, њих 100 не признаје Косово*“

________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Скупштине Ивица Дачић изјавио је данас да ће, после наставка акције Србије за повлачење признања такозваног Косова, број држава које ће повлачити признање једнострано проглашене косовске независности бити све већи.

       "Наставак акције повлачења признања ''Косова'' је логични одговор на то што Приштина не поштује Вашингтонски споразум. Тај одговор их и највише боли. Сигуран сам да ће све западне земље осудити нашу акцију повлачења признања, а нико ни реч није рекао против захтева Приштине за пријем у Савет Европе", изјавио је Дачић за Танјуг.

       Он је казао да акција Београда "руши њихов концепт да је све готово и да Србија само треба да призна Косово".

       "Ништа није готово, нити ће Србија да призна ''Косово''. Ситуација је драстично промењена у последњим годинама, 22 земље су повукле признање ''Косова''. Сада је тај број у нашу корист, од 193 чланице Уједињених нација, њих 100 не признаје Косово", напоменуо је Дачић.

       "После наставка наше акције повлачења признања, тај број ће бити све већи, јер је важност принципа територијалног интегритета сада на највишој цени у међународној заједници. Ваљда тај принцип важи и за Србију и њен територијални интегритет", рекао је председник Скупштине Србије.

       Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је, након седнице Савета за националну безбедност, да је председнику Александру Вучићу данас предао ноте четири државе које су повукле признање тзв. Косова.

       "Савет за националну безбедност овластио је председника Вучића да када буде сматрао за потребно обавести ширу јавност о којим државама је реч", рекао је Селаковић.

 

Категорије: 

Коментари