Цвијановић: Република Српска од своје опозиције нема никакве користи

НА ЗАСЕДАЊУ СКУПШТИНЕ РС: „ВАМА ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ ДА ПОКАЖЕТЕ ДА ВЛАСТ НЕ РАДИ ДОБРО“       

* „Ви мени да говорите да се стидим, кога, вас, чега? Пред грађанима чисто стојим и за разлику од вас сав свој политички живот сам посветила томе да грађанима буде добро и добила сам прилику да то покажем. У политици имате моменат када само 'прљате' некога, али и други моменат који је важнији, а то је када морате показати да знате да радите

* „Зашто нисте победили на изборима? Шта мислите ко сте ви? Ви можете да кажете да смо ми багра!? Ви сте народни посланици и такво понашање треба да вам служи на част. Шта мене брига шта ви мислите, али када сте у институцијама онда се понашајте у складу са тим, јер шаљете поруку грађанима. До сада сте је послали наопако

* У обраћању посланику ПДП Драшку Станивуковићу, Цвијановићева је рекла да је недорастао, незрео и некултуран човек: „Деструктивни сте, а за оно што очекују грађани треба бити конструктиван. Овде лечите фрустрације, неодгојени сте, не заслужујете пажњу и ваше малтретирање мора да престане

______________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је вечерас да је опозиција свесна да је политички бескорисна.

        Цвијановићева је у Народној скупштини Републике Српске напоменула да она као председник нема обавезу да консултује опозицију, наводећи да је у једном моменту помислила да би било добро укључити све политичке партије у консултације, те да је проценила да опозиција не би била корисна у томе.

        "Ви не бисте били корисни у том процесу. Зато што ви желите да покажете како власт не ради посао и вама би то било важније од тога да се уведе нека процедура и омогући олакшица. Извините, задржала сам тај степен сумње у ваше добре намере као политичара и посланика. Знам да вам не би било у политичком интересу да грађани добију плаћене доприносе за март, да добију минималац порезе и доприносе за април и да интервенишемо за мај", додала је Цвијановићева.

        Она је истакла да је у једном моменту помислила да би било добро укључити све политичке партије у консултације.

        "Понављам да сам процијенила да ви не бисте били корисни у том процесу. Знате зашто? Зато што ви желите да покажете како власт не ради посао и вама би то било важније од тога да се уведе нека процедура и омогући олакшица. Извините, задржала сам тај степен сумње у ваше добре намере као политичара и посланика. Знам да вам не би било у политичком интересу да грађани добију плаћене доприносе за март, минималац, порезе и доприносе за април и да Влада интервенише за мај", нагласила је Цвијановићева.

        Она је поручила да пред грађанима Српске стоји чисто и да нема чега да се стиди.

        "Ви мени да говорите да се стидим, кога, вас, чега? Пред грађанима чисто стојим и за разлику од вас сав свој политички живот сам посветила томе да грађанима буде добро и добила сам прилику да то покажем. У политици имате моменат када само 'прљате' некога, али и други моменат који је важнији, а то је када морате показати да знате да радите", рекла је Цвијановићева.

        Према њеним ријечима, опозиција прича и ради шта хоће, говори функционерима Српске да лажу.

        "Зашто нисте победили на изборима? Шта мислите ко сте ви? Ви можете да кажете да смо ми багра!? Ви сте народни посланици и такво понашање треба да вам служи на част. Шта мене брига шта ви мислите, али када сте у институцијама онда се понашајте у складу са тим, јер шаљете поруку грађанима. До сада сте је послали наопако", рекла је Цвијановићева.

        Она је напоменула да опозицији није ништа у интересу и да за све говори да је лоповлук.

        "Ми овде да трпимо ваш терор!? Срам вас било, какви сте ви посланици и ко вам је дао поверење? Ово је срамота за институције и срам вас било шта овде добацујете", навела је председник Републике.

        У обраћању посланику ПДП Драшку Станивуковићу, Цвијановићева је рекла да је недорастао, незрео и некултуран човек.

        "Деструктивни сте, а за оно што очекују грађани треба бити конструктиван. Овде лечите фрустрације, неодгојени сте, не заслужујете пажњу и ваше малтретирање мора да престане", поручила је Цвијановићева.

        Додала је и да јој посланик ПДП Јелена Тривић не може причати да она треба да се нечега стиди.

        "Нећете ви мени држати лекције, не знам да ли то можете својим студентима, али мене немојте прозивати, јер ћу и ја вама свашта да одговорим. Мени нећете држати лекције, јер тачно знам шта стоји иза сваког потеза у Републици Српској за разлику од вас који ништа не знате. Знам тачно шта се морало радити у одређеном моменту и нисам била задојена мржњом да водим рачуна шта ви мислите и радите, јер ми је важније шта мисле и раде грађани Републике Српске", рекла је Цвијановићева.

        Она је нагласила да, када је реч о мобилној болници, остаје при ставу да је било потребно да се набави.

        "Поштујем то што сте опозиција и да вам је власт увек крива, јер постоје законитости у политици, али да малтретирате, вређате и причате такве ствари и да мени добацује - срам вас било", поручила је Цвијановићева.

        Она је поновила да има право да процени да ли је неко политички бескористан.

        "А ви да говорите да смо ми бахати и неки криминалци, боље би вам било да преиспитате своје понашање", закључила је Цвијановићева.

 

Категорије: 

Коментари