Чубриловић: Српска неће ни сецесију ни рат – не тражи ништа мимо `Дејтона`

У НС РС ДО КРАЈА ОКТОБРА СТИЖЕ СВЕ ШТО ЈЕ ПОТРЕБНО ЗА ВРАЋАЊЕ ОТЕТИХ НАДЛЕЖНОСТИ

Недељко Чубриловић

* Поводом разговора врха РС са амбасадорима из ЕУ: „Није било подршке, али није било ни напада изузев представника ЕУ који је на том састанку показао доста некоректности и неразумевања многих ствари и политичких процеса који се овдје дешавају

____________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић очекује да ће до краја месеца у парламент стићи предлози измјена и допуна закона у вези са враћањем надлежности Републике Српске, након чега ће врло брзо бити заказана посебна седница Народне скупштине.

       "Разматрање ових предлога закона и одржавање посебне седнице Народне скупштине Републике Српске не зависи од нас, већ од оних који припремају измене и допуне тих законских решења", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

       Коментаришући јучерашњи састанак у Источном Сарајеву највиших званичника Републике Српске са амбасадорима европских земаља у БиХ, Чубриловић је навео да су амбасадори показали разумевање за питања која је руководство Републике Српске пред њих изнијело.

       "Није била подршка, али није било ни напада изузев представника ЕУ који је на том састанку показао доста некоректности и неразумевања многих ствари и политичких процеса који се овдје дешавају", објаснио је Чубриловић.

       Он је нагласио да нико у Републици Српској не призива рат и не тражи сецесију и оно што Дејтонским мировним споразумом није дефинисано, истичући да је то на јучерашњем састанку јасно речено.

       Чубриловић је рекао да је захвалан амбасадорима и представницима амбасада на интересовању које су показали кроз своја обраћања на састанку.

 

Категорије: 

Коментари