Чубриловић: Ако Додик затражи седницу НС РС због „Програма реформи БиХ“ – одржаћемо је

„ТАЈ ДОКУМЕНТ КРИТИКУЈУ САМО ОНИ ИЗ РС КОЈИХ ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ У САВЕТУ МИНИСТАРА БиХ“

* Недељко ЧУБРИЛОВИЋ: „Не видим да су ставови Републике Српске било чиме окрњени. Немам разлога да не верујем да је политика коју промовише руководство Српске уграђена у овај документ, јер је Додик њен промотер. БиХ неће ући у НАТО ни за 10, 20 година чак и уколико би сада кренула, а можда никада неће ни ући“

__________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да није добио захтев за одржавање посебне седнице парламента о Програму реформи БиХ, али да ће, уколико га упути српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, она бити одржана.

        Он истиче да нема смисла квалификовати Програм реформи БиХ као један од најважнијих докумената у последњих неколико година, те додаје да се треба окренути реалном послу и пустити да профункционише Савет министара.

        Чубриловић је оценио да се "превише медијског простора поклања проблему који је дао неко решење".

        "Ми овиме завршавамо изборни циклус формирајући коначно све нивое власти у БиХ. Позитивну оцену тог документа дали су сви учесници овог процеса, од међународне заједнице, до амбасада, високог представника, а једину критику су дали они који не виде себе у будућем раду Саветa министара", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

        Чубриловић наводи да БиХ неће ући у НАТО ни за 10, 20 година чак и уколико би сада кренула, а можда никада неће ни ући.

        "Не видим да су ставови Републике Српске било чиме окрњени. Немам разлога да не верујем да је политика коју промовише руководство Српске уграђена у овај документ, јер је Додик њен промотер", рекао је Чубриловић.  

        На питање да ли је потребна провера диплома, Чубриловић је рекао да институционално треба решавати проблем лажних диплома којих сигурно има у БиХ.

        "Од Бањалуке према Сарајева има више универзитета него што их је имала бивша Југославија, што је деградирање образовања и лоша порука младима. Око лажних диплома нико не би требало да има дилему", рекао је Чубриловић.

 

Категорије: 

Коментари