Бањалука: Посланик Таминџија питао Станивуковића „знају ли ти родитељи да си геј?“

СКУПШТИНСКА ВЕЋИНА СЕ ИЗЈАСНИЛА ДА ПОВРЕДЕ ПОСЛОВНИКА НИЈЕ БИЛО

         Клуб ПДП-а у Народној скупштини РС затражио је да се са седнице удаљи Илија Таминџија, посланик из клуба СНСД-а, након што је у току скупштинске расправе питао ПДП-овог посланика Драшка Станивуковића у сали "да ли његови родитељи знају да је геј".

        Седница Народне скупштине је након тога прекинута на пола сата.

        Послници ПДП-а су у паузи у холу одржали конференцију за новинаре и тражили санкције за Таминџију.

        Посланици су се након тога изјашњавали о повреди Пословника, и већином је изгласано да Пословник није повређен.

        Посланик ПДП-а Јелена Тривић рекла је да је Таминџија на седницама раније изнео увреде и на њен рачун, додавши да ће тражити да се о томе изјасни и Етички одбор парламента.

        "Изношењем увреда вређа се лични интегритет посланика и ако се овако настави имаћемо сталне прекиде седница. Желимо да сачувамо дигнитет Народне скупштине и свих посланика", рекла је Тривићева и додала да је Таминџија износио увреде и на рачун посланика те странке Љубише Крунића.

        Посланик СНСД-а Срђан Мазалица рекао је да су од опозиције и ПДП-а раније такође изношене увреде и тешке речи на рачун Илије Таминџије, али да није било позивања на кршење пословника, како то ради сада ПДП.

        Таминџија је прошле седмице на седници Народне скупштине РС рекао да је посланик ПДП-а Јелена Тривић заљубљена у партијског колегу Станивуковића.

 

Категорије: 

Коментари