Додик: Бошњачка политичка елита је препотентна, али и препаднута овим што чинимо

„ЈЕСАМ РЕКАО ДОВИЂЕЊА БиХ И ДОБРОДОШАО RSEXIT, АЛИ И НЕШТО ПОТОМ“

* Српски народ и Република Српска не смeју прихватити легализовање одлука високих представника. Сам ћу политички страдати, али нећу бити гробар Српске и нашег народа

* „Верујем у наше јединство које је неопходно. Не предлажем никаве лудачке ствари, него оне које су реалне, а може се видети како данас раде Шкотска, Каталонија...“

________________________________________________________________________

         МИЛОРАД Додик, председник СНСД-а, истакао је вечерас да се политичка одговорност коју има односи на српски народ и Републику Српску која више није спремна да губи достојанство, имовину, нити било шта друго.

        "Рекао сам довиђења БиХ, добродошао 'RSEXIT', али када бисмо били поштени, бар они који ово критикују, приметили би да сам након тога рекао да је то једно од могућих кретања и да би најбоље било да се путем закључака дође до тога да Уставни суд БиХ буде реформисан у складу са најбољим праксама ЕУ. Сам ћу политички страдати, али нећу бити гробар Српске и нашег народа", рекао је Додик на посебној седници Народне скупштине Републике Српске о информацији у вези са антидејтонским ђеловањем Уставног суда БиХ, која се одржава на предлог председника Српске.

        Он је истакао да би у свему овоме Бошњаци требало да имају највећу одговорност, али они веома препотентно наступају јер могу путем квазиинструмената наметнути решења и уписати нови политички систем.

        "Српска земља је ово и грунт и није проблем да је делимо са било ким. Све што је приватно у Српској остаје тако и Република гарантује право на имовину, као што жели да сачува своју имовину. Бошњачка политичка елита је препотентна и чини ми се препаднута овим што данас радимо и велику наду полаже у оне који желе разбити српско јединство", рекао је Додик и подсетио да је учествовао у формирању Српске и њене војске.

        Према његовим речима, српски народ и Република Српска не смeју прихватити легализовање одлука високих представника.

        "Верујем у наше јединство које је неопходно. Не предлажем никаве лудачке ствари, него оне које су реалне, а може се видети како данас раде Шкотска, Каталонија...", каже Додик.

        Он је нагласио да је највећи интерес Српске да буде исказано јединство у Народној скупштини и да у четвртак, 20. фебруара у Источном Сарајеву са представницима Републике Српске у заједничким институцијама буде договорено како ће се дјеловати.

        "Овде је потребно повући ручну и добра је ствар што су и политички представници хрватског народа прихватили да буду део подршке за одлазак страних судија. То је квалитет који можемо да искористимо, не да бисмо били против трећег, него да се манифестује да два конститутивна народа имају примедбе", рекао је Додик, пре получасовне скупштинске паузе на захтев СДС-а, и поновио да нема чланства БиХ у НАТО.

        Он је још једном посланике позвао да буду јединствени.    

        (Срна)

 

Категорије: 

Коментари