Британци направили прву таблету против бора

Револуционарно откриће у дерматологији

  • Резултати су показали да таблете већ после 14 недеља употребе смањују боре у угловима очију за око 10 одсто, а у најбољим случајевима учинак је око 30 одсто

          ИЗГЛЕДА да се остварује сан многим женама, али и мушкарцима који не питају за цену кад је у питању задржавање вечне младости - британски тим стручњака је створио и успешно тестирао прву таблету која би могла да уклони трагове старења. Нема сумње да ће направити прави бум на светском тржишту када буду лансиране наредног месеца.

          Пилуле су састављене од природних екстраката хране који делују на гене и, самим тим, на унутрашње делове коже. Требало би их узимати три пута дневно, а ако се тестирања потврде, биће то први лек против бора који је донео озбиљније резултате у повећавању напетости у дубљим слојевима коже.

          Лек који се заснива на ‘’ храни за гене ‘’ створио је тим на чијем челу је Џон Кејси у лабораторији компаније Унилевер у Шарнбруку. Међународна компанија која се бави храном, козметичким производима и апаратима за кућу формирала је четири истраживачке групе које су пилуле тестирале на 480 жена које су прошле менопаузу у Великој Британији, Француској и Немачкој.

          Резултати су показали да таблете већ после 14 недеља употребе смањују боре у угловима очију за око 10 одсто, а у најбољим случајевима учинак је око 30 одсто.

Кејсијев тим тестирао је културе коже и активности гена како би утврдио деловање екстраката хране на кључне гене који управљају понашањем многих других гена, у овом случају, оних који учествују у синтези колагена. Најснажније деловање имала је мешавина која је, између осталог, садржала витамине Це и Е, изофлавоноиде из соје, ликопене из парадајза и омега - 3 вишеструко незасићене киселине из рибљег уља.

          Независни стручњаци кажу да у резултати истраживања врло занимљиви, али ауторима ипак препоручују да спроведу "слепо тестирање" у којем се успешност упоређује са плацебом, а ни аутори ни судије не знају ко је шта узимао до краја истраживање.

 

М. Чановић

                 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари