Владика Теодосије: Много је важно да у овим данима будемо сложни и јединствени

ЛИТУРГИЈА И ЛИТИЈЕ - СЕВЕРНА МИТРОВИЦА ПРОСЛАВИЛА СВОГ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА 

 

* „Нека молитве светог Димитрија – рекао је владика рашко-призренски - буду благослов како овом граду, житељима и овој деци, тако свим житељима нашег светога Косова и Метохије

* Приштински премијер Аљбин Курти састао се са лидерима опозиционих партија, а председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај напустио тај састанак јер Курти није одговорио на питање зашто није прихватио захтев америчке администрације за одлагање рока за пререгистрацију возила

_____________________________________________________________

         ГРАЂАНИ Северне Митровице славе градску и храмовну славу Митровдан. Велики број верника присуствовао је литургији коју је служио владика рашко-призренски Теодосије. Литургији су присуствовали и челници Српске листе, као и градоначелници општина са севера Косова.

       У Цркви Светог Димитрија епископ рашко-призренски Теодосије служио је литургију, а онда је градским улицама прошла литија.

       У центру северног дела Митровице пресечен је и славски колач.

       Епископ рашко-призренски Теодосије поручио је да је много важно да у овим данима будемо сложни и јединствени.

       - Имамо око чега да се сложимо, ево и данашњи празник нас је окупио и сложио. И данашњи празник је показатељ да само уједињени и сложни можемо постићи оно што је за све нас добро и корисно. Нека молитве светог Димитрија буду благослов како овом граду, житељима и овој дјеци, тако свим житељима нашег светога Косова и Метохије - навео је владика Теодосије.

       Мирно протиче и четврти дан од како су Срби одлучили да напусте приштинске институције и у четири општине на северу Косова и Метохије.

       Од јуче и формално нема српских судија у судовима, тужилаца у тужилаштвима, полицајаца у полицијским станицама, службеника у локалним самоуправама.

       Процес напуштања институција због наметања пререгистрације возила, као и суспензије командира полиције у региону север Ненада Ђурића и неформирања ЗСО наставља се и данас, а очекује се да институције напусте сви они који до сада то нису учинили – међу њима су и припадници царинске службе.

       Срби са севера кажу да су на потезу сада власти у Приштини да испуне њихове захтеве.

       Приштински премијер Аљбин Курти састао се данас са лидерима опозиционих партија, а председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај напустио је састанак јер, како каже, Курти није одговорио на питање зашто није прихватио захтев америчке администрације за одлагање рока за пререгистрацију возила.

       (Извор: РТС)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари