Порфирије британском абасадору: КиМ има немерљив значај за Србе и неодвојиви је део државе Србије

УПОЗНАО ФЕРГУСОНА И СА ГЛЕДАЊЕМ СПЦ НА НЕКЕ НЕУТЕМЕЉЕНЕ ИЗЈАВЕ БРИТАНСКИХ ЗВАНИЧНИКА О СПЦ

Едвард Фергусон и патријарх Порфирије

* Патријаршија саопштила да је патријарх у разговору поновио свима добро познати став СПЦ да на КиМ има довољно места за живот и Срба и Албанаца и да је као успомену примио поклон амбасадора Фергусона - заједничку фотографију са краљем Чарлсом III насталу 2016. године, у манастиру Ковиљу

________________________________________________________

         ПАТРИЈАРХ Порфирије разговарао је данас у Патријаршијском двору са новоименованим амбасадором Велике Британије у Беогаду Едвардом Фергусоном о посвећености Српске православне цркве очувању мира међу свим народима, посебно у БиХ и на КиМ, али и ставовима појединих британских политичара о СПЦ.

         У разговору са амбасадором, којем је пожелeо успех у раду на унапређењу односа Србије и Велике Британије, као и два народа у целини, патријарх Портфирије је нагласио "да очувању мира не доприносе неутемељене изјаве које су о СПЦ дале одређене личности из политичког живота Велике Британије".

         Патријарх је сусрет са Фергусоном искористио да понови свима добро познати став СПЦ да на КиМ има довољно места за живот и Срба и Албанаца, али да су КиМ неодвојиви дио државе Србије и имају немерљив духовно-историјски значај за православни српски народ.

         Амбасадор Фергусон је говорио о ставовима Велике Британије у вези са различитим актуелним питањима, наводи се у саопштењу СПЦ и додаје да је патријарх као успомену примио поклон амбасадора Фергусона, заједничку фотографију са краљем Чарлсом III насталу 2016. године, у манастиру Ковиљу.

          (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари