Вучић: У потери била и специјализована лица за борбу против Срба, попут прешевских криминалаца

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ОДБАЦИО РАМИНУ КРИТИКУ ПРОГЛАШАВАЊА ДАНА ЖАЛОСТИ

* У емисији РТС Око рекао: Погинули за мене никад неће бити терористи. То су били породични људи, очеви. Тражићемо да нам покажу слике како се догодило убиство. Они су постављали барикаде, а не замке због Куртијевог терора. Полицајац је рањен од експлозива, после је почела пуцњава. То не објашњава природу дела, али објашњава информације

____________________________________________________________

          СРБИЈА је прогласила Дан жалости због свих убијених лица у Бањској - и због убијених Срба и због убијеног приштинског полицајца јер су, из угла Устава Републике Србије, сви држављани Србије - изјавио је Александар Вучић.

          Председник Србије је притом нагласио: „То је цивилизацијска, озбиљна и одговорна одлука“.

          Вучић је истакао да за њега као предсједника Србије "момци страдали у Бањској никада неће бити терористи".

          - То су породични људи, очеви. Тражићемо да нам покажу слике како се догодило убиство. Они су постављали барикаде, а не замке због Куртијевог терора. Полицајац је рањен од експлозива, после је почела пуцњава. То не објашњава природу дела, али објашњава информације - рекао је Вучић у емисији Око интервју на РТС-у.

          Коментаришући изјаву премијера Албаније Едија Раме да је одређивање Дана жалости "најгори сигнал који је Србија могла да пошаље", Вучић је нагласио да Рама није говорио истину.

          - Истина је да су српске општине на северу КиМ прогласиле Дан жалости због убијених Срба. Ми смо прогласили Дан жалости због свих догађања и свих убијених лица. Није први пут да Рама не говори истину - рекао је Вучић.

          Он је истакао да ће се Србија понашати као правна држава и да су "били запрепашћени" чињеницом да Еулекс ћути и не иде у оперативну акцију.

          - Они су задржани у оперативној сали где су пратили где се ко креће. Чудно је да сви ћуте о томе. Кажу да су одбијени од Приштине јер је Приштина знала кога шаље у акцију и шта је намера према Србима. Одбијајући Еулекс кренули су да убију све Србе - додао је Вучић.

          Поручио је да "у спречавању Еулекса и потери нису била само лица са КиМ, већ специјализована лица за борбу против Срба, попут лица са прешевске територије, позната по кривичним делима у Србији.

           - Ти и слични плаћеници били су у акцији. Добро обучени, не претерано храбри јер су тукли снајперима - каже Вучић.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари