Павић: Преко Шмита се покушава обезглавити и обезвластити Република Српска

У СЕРИЈАЛУ РТРС „СРПСКА ПРЕД СУДОМ“: СРПСКА САДА ИМА САВЕЗНИКЕ, ПРИДОБИЛА ИХ ЈЕ ОДБРАНОМ ДЕЈТОНА

* „Они имају обичај да потцењују противнике зато што имају комплекс супреиорности. Они су нас потцењивали деведестих. Ради се о томе да смо сада, а они то не разумеју, у много бољој позицији него деведесетих година прошлог века. Тада смо били сами против целог света“

* „Oптужницa против Додика има рукопис Брисела и Вашингтона - Суд и Тужилаштво БиХ само су курири. Они хоће да виде Шмита као колонијалног управника. Зато им и смета што се Додик поставио као вођа борбе против колонијализма“

________________________________________________________

          КРИСТИЈАН Шмит нема легитимитет високог представника у БиХ и то треба стално понављати, истакао је политиколог и стални колумниста портала Све о Српској Александар Павић у првој емисији серијала РТРС "Српска пред судом".

          - И сам Шмит свестан је да није испоштована процедура за избор високог представника, иако он својим изјавама јавност жели да убеди у супротно - каже Павић.

          Павић наглашава да се преко Шмита покушава обезглавити и обезвластити Република Српска.

          - Ако они узму имовину, то је већ огроман корак напред. Они имају обичај да потцењују противнике зато што имају комплекс супреиорности. Они су нас потцењивали деведестих. Ради се о томе да смо сада, а они то не разумеју, у много бољој позицији него деведесетих година прошлог века. Тада смо били сами против целог света - нагласио је Павић.

          Дотакао се и подршке Српске у мађународним оквирима, која данас није безначајна.

          - Овај пут Република Српска има подршку у међународној заједници и то је јако важно, јер ње није било током 90-их година. Савезнике смо придобили поштивањем и одбраном Дејтонског споразума - истакао је Павић.

          Он је поручио да део међународна заједнице има двоструке стандарде и то уопште не крије.

          - Ако то прихватимо, онда смо и заслужили колонијални статус, јер они и хоће да виде Шмита као "колонијалног управника". И зато им и смета што се Додик поставио као вођа борбе против колонијализма - рекао је Павић.

          Осврнуо се и на оптужницу против председника Републике Српске Милорада Додика и чији је рукопис видљив у тој причи.

          - То је јасан рукопис Брисела и Вашингтона. Суд и Тужилаштво БиХ су само курири тих жеља - каже Павић.

          Емисија "Српска пред судом" емитоваће се сваког уторка на нашој телевизији и у њој ће угледни саговорници говорити о опасностима које прете Српској.

          https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=528074

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари