Галијашевић: Бакирова СДА је интегрисана у Муслиманску браћу, самим тим – у глобални тероризам

УПОЗОРИО ДА ЊЕГОВО „ПРЕБРОЈАЛИ СМО СЕ“ ТРЕБА ОЗБИЉНО СХВАТИТИ“

* Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Изезбеговић рачуна на терористе, наменску индустрију и подршку Запада. Наменска индустрија БиХ производи све - од муниције, стрељачког наоружања, минобацача до самоходних хаубица америчког модела М777 калибра 150 мм

        ______________________________________________________________

       Лидер СДА Бакир Изетбеговић константно најављује сукобе и ратове и мирнодопску психологију свог народа претвара у агресивну да би Бошњаке припремио за рат, изјавио је стручњак за безбедност Џевад Галијашевић.

         Коментаришући поруку Изетбеговића „пребројали смо се“, Галијашевић је указао да је то само још једна у низу озбиљних претњи које он износи у јавности већ дуго времена.

       - Он рачуна на терористе, наменску индустрију и подршку Запада коју добија. Зато могу да разумем забринутост која долази из Републике Српске и подручја насељених Хрватима. Ово треба озбиљно схватити - рекао је Галијашевић Срни.

       Он је истакао да оно што Изетбеговић није рекао у тој изјави, а што су његови најважнији адути, јесте интеграција СДА у светску организацију Муслиманска браћа, а преко ње у глобални тероризам.

       Према његовим речима, глобалне терористичке организације не само што су учествовале у БиХ него су многе, попут Ал Каиде, у њој развиле и унапредиле своју структуру и војно-техничку моћ, на шта Изетбеговић озбиљно рачуна.

       - Постоји још нешто што он није поменуо, а то је наменска индустрија у којој се производи све - од муниције, стрељачког наоружања, минобацача до самоходних хаубица америчког модела М777 калибра 150 мм које се производе у Новом Травнику - рекао је Галијашевић.

       Он је истакао да се геополитичка ситуација у свету значајно променила у последње време и да "исламске земље уопште не подржавају Изетбеговићеву политику".

       Говорећи о "војној снази БиХ у случају најгорег сценарија", Изетбеговић је навео: "Пребројали смо се - и колико ловаца имамо, и колико младих људи, и колико имамо инструктора на дроновима, и тако даље. Нећу даље, али само да знате".

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари