Балетић: Бањска је Рачак-2 – колико још треба да их буде да схватимо да са Шиптарима морамо друкчије?

„ГОСПОДО ДРАГА, ПОЛОВИЧНИХ РЕШЕЊА – ИЛИ ЋЕ СВЕТИ КОСМЕТ БИТИ ЧИСТ ОД СРБА ИЛИ – ЧИСТО СРПСКИ!“

* Цео Запад, здружен са пријатељским нам комшилуком – дигао се на ноге. Нариче, тугује, пали свеће и спушта заставе на пола копља за шиптарским „полицајцем“! А поубијани Срби (?!) – е, то су терористи... А то – који је метак, из ког снајпера и чије руке – жртвовао „полицајца“ у овој најновијој представи званој „Рачак 2“ – тешко да ће нам открити. Немам илузија ни да ће нам обелоданити – писца сценарија илити новог „Вилијама Вокера“!

* Зато смо се ми ревносно – ко нас је год питао, а и ако нас не пита – сами „уписивали у књигу жалости“ за убијеним шиптаристанским „полицајцем“! Сваки пут – прво је ишло саучешће за „полицајца“, па онда за поубијане Србе! Ма, ко вас је, бре, овластио да изјављујете саучешће окупационој шиптаристанској творевини за смрт окупационог такозваног полицајца, који наоружан до зуба иде у лов на Србе по КосМету?!

* Јесмо ли негде објавили да Шиптари који су  преорали кости свих наших предака тамо и сва српска гробља сраванили са земљом – сад више не сахрањују своје под „нишанима“?! Наређено им је да праве исте надгробне споменике као Срби – да и преко мртвих препакују „истину“, усаде нове „доказе“ да је то „њихова“ земља од памтивека под којом леже њихови преци и то испод споменика који се „стилски“ слажу са српским светињама на КосМету!

* Јесмо ли икад направили дубоки и темељан план – до у детаљ – као што то Шиптари раде, да КосМет буде и под мртвима и под живима етнички чисто српски? Шта (?!), то није као фино према Шиптарима у нашој кући, а фино је то што – у нашој кући – Шиптари с нама раде?! 

__________________________________________________________

         Аутор: Милијана БАЛЕТИЋ

         НАКОН овог задњег „дијалога“ шиптаристанскога премијера Куртија и председника Србије Вучића у Бриселу, 14. септембра, уз, наравно, будно ухо, око и присуство једних од специјалних изасланика Лајчака и Бореља – Курти о Србима под његовом чизмом – дословце пред новинарима у сред ЕУропејске централе, каже: „Срби треба да пате и плате“!     

         Сад ја данима чекам да се, макар неко, од те гомиле „специјалних изасланика“ по том питању отвореног признања манијакалног иживљавања над Србима под шиптарском окупацијом, огласи. Међутим – ни „а“!

         Онда је, седам дана касније, 21. септембра, дошао онај говор председника Србије Вучића у УН, који је оцењен као избијање аргумената западњачким окупаторима КосМета и вербална победа Србије над њима.
         То краткотрајно славље наше победе завршило се већ 24. септембра око 3 сата ујутро!

         Тада, на северу КосМета код манастира Бањска, преко 450 шиптаристанских специјалаца наоружаних до зуба (а испод униформе „утопљених“ мајицама на којима им је исписано УЧК и утиснута мапа Велике Албаније) – у ватреном јуришу је окружило и напало инпровизовану барикаду око које је било 30-ак Срба. У међусобном окршају 3 Србина су убијена, а двојица рањених који су „збринути“ у приштинској болници са, нико не зна колико још ухапшених – од тада су у њиховом казамату!

         Нека им је Бог у помоћи!

         Наравно – КФОР и ЕУЛЕКС су „држали палчеве“ Шиптарима – и поиздаље, без мешања – контролисали да све буде по исписаном сценариј.! А, то што су на КосМет дошли на основу Резолуције 1244, са мандатом да искључиво они чувају ред и мир – кога то данас више интересује?!

         Од података, за сада, зна се и да су се Шиптари за убијање Срба „помогли“ и  снајперима! И да, по пресретнутом разговору, нису дозвољавали да се пружи помоћ рањенима, пуштајући их да умру.

         Међутим, главна поента овог „подухвата“ је – убијање шиптаристанског „полицајца“.

         Да „полицајац“ није уграђен у сценарио – то би био само један „обични“ дан на окупираном КосМету – када убију и похапсе мање или више Срба!

         Уосталом, шта је жртвовање једног „полицајца“ за толику победу и преокрет ситуације у њихову корист коју им је то донело?!

         А још су успут убили 3 и „оправдано“ наватали (још се не зна колико) Срба за наслађивање и мучење – да „пате и плате“!

         Иди бре, пун погодак!

         Е, овде – ни паузе није било – одмах је кренуо „други чин“ овог сценарија. Цео Запад, здружен са пријатељским нам комшилуком – дигао се на ноге. Нариче, тугује, пали свеће и спушта заставе на пола копља за шиптарским „полицајцем“! А поубијани Срби (?!) – е, то су терористи, као и сви остали који су још живи и којима се прети и препоручује да ћуте и сакрију се у мишју рупу – док не „седну на трактор“ и пут под ноге!

         А то – који је метак, из ког снајпера и чије руке – жртвовао „полицајца“ у овој најновијој представи званој „Рачак 2“ – тешко да ће нам открити.

         Немам илузија ни да ће нам обелоданити – писца сценарија илити новог „Вилијама Вокера“!

         Полако, сазнаће се – онда кад више не буде битно. Нисмо задуго сазнали ни име „Вокера“, који је смислио „улицу Васе Мискина“, пијацу „Маркале 1 и 2“, „Сребреницу“...! А и сузе Вилијама Вокера над лешевима шиптарских „цивила“, који су као поубијани у Рачку – што је био повод за бесрамну НАТО агресију на нас '99. –  тек су касније разбистрене.

Беспомоћни народ пали свеће за побијене

         Само ме немојте убеђивати како је ова „представа“ из паметне Куртијеве главе „сочињена“! И, кумим вас – престанете више са тим обманама, које грме са свих медија у Србији!

         Углавном жртвовани „полицајац“ је ожаљен на планетарном нивоу! Али зато, сви поубијани Срби на КосМету – од окупације до дан-данас – са све децом изрешетаном шиптарским рафалима – нису завредили ни „а“.

         Ни од западњака, ни од „сусједа нам“!

         Ни Србе – живе искасапљене по шиптарским „жутим кућама“ и распродате у органима – нико од њих није ни поменуо ни спустио заставу на пола копља!

         Али, зато смо ми – ревносно – ко нас је год питао, а и ако нас не пита – сами се „уписивали у књигу жалости“ за убијеним шиптаристанским „полицајцем“!

         Сваки пут – прво је ишло саучешће за „полицајца“ па онда за поубијане Србе!

         Ма, ко вас је, бре, овластио да изјављујете саучешће окупационој шиптаристанској творевини за смрт окупационог такозваног полицајца, који наоружан до зуба иде у лов на Србе по КосМету?!

         Је ли то страдао полицајац неке суверене државе која припада том народу, па јој се на тај начин одаје признање и почаст, или је у питању терор окупатора над народом чију су земљу окупирали?!

         Јесмо ли тако ревносно пребројали све мртве и рањене Србе под шиптарским „полицајцима“ на КосМету?!

         Јесмо ли пребројали све искасапљене Србе и распродате у органима широм планете?

         Јесмо ли свима поименце одржали опело и изјавили саучешће унесрећеној родбини, ако је неко жив од родбине и остао под шиптарским хордама?        

         Јесмо ли отишли на кућни праг свих оних родитеља за чијом децом помамљени Шиптари са ножем у рукама, скоро свакодневно јурцају по школским двориштима и двориштима испред кућног прага?

         Јесмо ли повукли црвену линију преко које се не прелази –  све докле се шиптарски „полицајац“ који је упуцао српску децу што су носила бадњак, не стрпа на вишедеценијску робију, а не да нам се још и „брани“ са слободе?!

         Јесмо ли одредили и изгласали дан када ћемо спустити заставу на пола копља за све Србе поубијане и искасапљене под Шиптарима?

         Јесмо ли негде објавили да Шиптари који су  преорали кости свих наших предака тамо и сва српска гробља сраванили са земљом – сад више не сахрањују своје под „нишанима“?!

         Наређено им је да праве исте надгробне споменике као Срби – да и преко мртвих препакују „истину“, усаде нове „доказе“ да је то „њихова“ земља од памтивека под којом леже њихови преци и то испод споменика који се „стилски“ слажу са српским светињама на КосМету!

         Мирише ли ова нова „креација“ њихових гробаља на будући „аргумент“ како су и – све редом наше светиње тамо – од Архангела, преко Пећке Патријаршије, до Високих Дечана – шиптарско културно наслеђе – на које албанска православна црква већ „намигује“?  

         Јесмо ли икад направили дубоки и темељан план – до у детаљ – као што то Шиптари раде, да КосМет буде и под мртвима и под живима етнички чисто српски?

         Шта (?!), то није као фино према Шиптарима у нашој кући, а фино је то што – у нашој кући – Шиптари с нама раде?!

         Ово наше понашање онако по навици иде! У традицују је већ прешло! Зато ми то и негујемо! Ваљда да би им се додворили и умилили, да би им душу омекшали и објаснили да им је најбоље са нама у суживот у(?!) – шта ли?!

         Па, нема шта им у земљи Србији није дато за седам деценија – од територије, имовине, позиција у власти, запослења, описмењавања, животног стандарда о којем је њихова родбина у Албанији могла само да сања... – и (?!) – они данас са мачем у руци – од нас чисте – наш КосМет!

Милијана Балетић

         Падне ли нам икад на памет да се понешто може и од Шиптара научити?!

         Ми смо у свему овоме, изгледа, без плана.

         Или, у најбољу руку, пресрећни бисмо били кад би Шиптари и сад хтели заједнички живот с нама.

         Биће да нам ово вековно искуство с њима није довољно да се одважимо на план који доноси решење. А, што га од њих не препишемо – ако већ не знамо како – или немамо петљу?

         Шта (?!), они смеју у битку за чисто „Косова“, али није лепо да се ми боримо њиховим средствима против њих?!

         Ма немојте!    

          Господо драга, нема ту половичних решења и суживота! Свети КосМет ће или бити чист од Срба, како то они без милости настоје и пасти у вечито ропство – а сви ми Срби постати „тикве без корена“ – или ће бити чисто српски, ако хоћемо да га не дамо окупаторима и останемо народ вредан поштовања!

         За ово друго треба сачекати тренутак! Није то тако далеко! Само не треба тада измишљати „топлу воду“, него –  све дословце – преписати од њих! 

         Мада сам већ и себи постала досадна, али – опет ћу овде поновити мој предлог из 2013. пре Бриселског споразума, који сам, заједно са мапом разграничења која се може и увећати, поставила на насловну страну мога сајта http://www.milijanabaletic.com/– под насловом (који садржи и линк на текст): „Предлог решења српско-албанског сукоба“.

         Имајмо петљу – размотримо га!

         Јер, не може се то жариште угасити у суживоту са Шиптарима и доћи до трајног мира! Да је могло – било би решено!

         То нам је, ваљда, досадашњи заједнички живот с њима показао! Ја не знам ни шта би то више они могли да ураде – не би ли ми, напокон, схватили да је то удар на нас и нашу државу од стране удружених свих Шиптара на Балкану, који не бирају средства и не одустају да нам отму – онај део наше земље у који нам је идентитет уписан!

          Ако нам све ово досад није било довољно да извучемо наук, дозовемо се памети и заузмемо нови курс – онда ми Косово и Метохију и не заслужујемо!

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари