Свет се тресе у два дела – политички и због пандемије

Србија у свету

СА КОРОНА-ВИРУСОМ СУ ЗАСАД НАЈОГРЕ ПРОШЛЕ НАЈВЕЋЕ ЗАПАДНЕ ЗЕМЉЕ – САД, БРИТАНИЈА, ИТАЛИЈА...

* Северни континенти – Азија, Европа и Северна Америка – најтеже су страдали од пандемије корона вируса. А да ли та пандемија има везе са убијањем китова-џинова у водама око Северног пола, одакле нису вађени, па су се од њихових мртвих тела при распадању стварали непознати бакцилни отрови који су се трансформисали у невидљииве вирус-убице?

* Како нам је, неповерљивци, без Космета, свете српске земље на којој смо рођени, проходали и порасли, вековима се бранили и одбранили од свакојаког зла, научили све најлепше, особито да пишемо, посебно песме и сликамо на зиду – нико као ми, тадашњи

* Србија и њено руководство – све по старом. Као да сви знају да – Космет припада Србима, а Срби Космету! Знају се ове речи, али мало ко зна – кад ће се, поново, остварити. Зависи (ли) и то од САД?!

_________________________________________________________

       Пише: Раде БРАЈОВИЋ

       СВЕТ се стално љуља, понекад сугерише добро, а чешће оно друго, у чему је најтеже кад се оно лоше одомаћи, стане на све ноге, па сече ли сече – тамо где највише боли.

       Како нам је, неповерљивци, без Космета, свете српске земље на којој смо рођени, проходали и порасли, вековима се бранили и одбранили од свакојаког зла, научили све најлепше, особито да пишемо, посебно песме и сликамо на зиду – нико као ми, тадашњи. (Ако неки сумњају и не верују, нека, голим оком, виде Богородицу Љевишку и друга косметска фреско-божанства!)

       И, чак и тамо где је традционално мирно, види се да нисмо само ми под стресом, јер планета, под теретом коронарне вирус-инфекције подрхтава на свим континентима. На аустралијском континенту нарочито, а Нови Зеланд је девет месеци био“под кључем” – ни око да отворе. И, сви други континенти, свако на свој начин, изложени су потресима, најмање, истина, они на југу, међусобно и најближи, Јужна Америка и Африка, са највећим ударима на Венецуелу, односно на Етиопију...

Овако на Фарским острвима

спремају месо китова за зиму

     Они који мисле да су централно-северни континенти – Азија, Европа и Северна Америка – притиснути много више од других пандемијом, покривеном густом вирусном короном, доживели тешке и најтеже дане од убијених китова-џинова водама око Северног пола, одакле нису извађени, па су се од њихових мртвих тела при распадању стварали непознати бакцилни отрови који су се повећавали и трансформисали у невидљииве вирус-убице које су морским струјама кренуле надоле, ка планетарном југу…

       Нека је наивистичка прича овог аутора, који вам се обраћа, само маштарија, и она, као и друге - научне, такође још недоказане – има свој даљи ток, чији су отровни садржаји, мало помало окупирали целу планету, не, наравно, све подједнко.

       Највише су страдале земље највише окружене мморима – догодило се да је прва Америка (САД) највише страдала, иако је најмоћнија светска земља, чији су морепловци и убијали џиновске китове, које је било тешко извадити из воде, па су их остављали наистом месту, где су сулжили воденим житељима за храну, али су се тако стварали отрови који су стизали до короне…

       Ужас који већ више од годину и по, као никад пре, потреса планету, трујући и убијајући хиљаде људи, а који ће, кажу, трајати још толико, није ни симболично дешифрован, ни почетно објашњен, па су површни и добронамерни маштари почели да се укључују у тему која окупира свеукупни људски род! 

       Ређају се, тако, разни закључци или претпоставке: сва четири годишња доба. То, наравно, помаже, и сигурно не угрожава међународне научне напоре да се пронађе лек за тешке коронарне ударе – и наши научници учествују у тим трагањима…

       Свет се тресе, нашироко је угрожен, и то прво најјаче земље! Уз Америку, највише су страдале Русија, Кина, Немачка, Велика Британија, Француска, Италија, па заједно скандиинавске…

       Неко ће, можда, приметити да нема (моје) Индије, друге по бројности становника, а у много чему прве – по научном знању, филозофском образовању, јединственој толеранцији, најсиромашнијим, али инајбогатијим људима, са све четири телесне боје, са сва четири, у исто време, годишња доба и свим земаљским изразима – од низија, потока и свих врста река и језера, до ниских и највиших планинских врхова…

       Умало да заборавим – највећег, човека добре душе, Махатму Гандија, победника над светским колонијализмом…

       Има још нешто – вируса којих има у Индији, посебно у подхимлајским областима – не може се више, а има још свега и свачег, наравно много више доброг.

       И, овај светски корона-вирусни је заобишао Индију али се стиче утисак да је отпор био достојан индијског искуства и знања…

       Оно што, у овим актуелним данима, не може да уради политика,чини се да постиже корона, истина свет се и сада тресе, и сада у два дела, готово по истом садржају, нимало формализовано и намерно.

       “Хладни рат” је доводио свет на ивицу ужасног судара између Истока и Запада, или два велика војна блока, са Совјетским Савезом, садашњом Русијом, и источноевропским и централноазијсикм земљама, с једне, и уз САД са великим западноевропским земљама – Великом Британијом, Француском, Немачком и другим земљама, с друге стране.

       Свебило је – живот под претњом ратног ужаса. Данас је – живот под стресом, који такође није далеко од ужаса, иако без употребе оружја!

Богородица Љевишка

      Корона и сада потреса и дели свет на два дела, као некад на два блока.

       Са западне стране опет су Америка и велике запдноевропске земље, а источно су опет Русија и њена околина, али не више и Пољска, Чешка, Мађарска, Румунија.

       Југославија се изделила на државе ван блокова, а у свему је Србија “нај”, али ни у чему није осамљена, али ни сада није изван проблема – њен тешки политички и свеколики проблем је косметска криза, тежа од сваког корона вируса!

       Косово и Метохију су зграбили шиптарски терористи, а успели су искључиво захваљујући свеопштем антисрпском и проалбанском свеколиком ангажовању Сједињених Америчких Држава и њихових западних савезника, посебно Велике Британије и Немачке, али и других, чак некада наших изразитих пријатеља, Француске, пре свих…

      И, сада је свети део српске земље, наш Космет, у шиптарским канџама и под западњачким терором.

       Већ више од две деценије примењују исту политичку обману – ћуте и изговарају неистине. Тако су се понашали пре, током и после недавне седнице Савета безбедности УН. Заложили су се, пре неки дан, да се настави дијалог Београда и Приштине, а кад Курти послуша неће Амери чути лидера Шиптара који Србима поново прети ратом – храбар је, јер зна да би га бранио НАТО. 

       Србија и њено руководство – све по старом. Као да сви знају да – Космет припада Србима, а Срби Космету! Знају се ове речи, али мало ко зна – кад ће се, поново, остварити.

       Зависи (ли) и то од САД?!

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари