Шаровић: Не треба да машемо песницом и провоцирамо кризу коју нисмо спремни да изнесемо

ПРЕДСЕДНИК СДС УВЕРЕН ДА ДОДИК НИЈЕ ВУЧИЋУ РЕКАО „ПРАВУ ИСТИНУ О СТВАРНОМ СТАЊУ“

* ФАКТИ: Ево га прави опозициони лидер:  унапред зна да Додик председнику Србије неће рећи „праву истину“ и нимало га не мучи питање – како је то могуће знати пре него што су се Вучић и Додик уопште срели. Још га мање мучи питање: откуд он зна да Вучић о стварима у БиХ зна „праву истину“ независно од свега што му говори и може рећи Додик?Независно од овога, Миркове речи пријају  свима у Сарајеву – од Бакира Изетбеговића до америчког амбасаодра Ерика Нелсона...

___________________________________________________________________

       МИРКО Шаровић, председник СДС, изјавио је да српски члан Председништва БиХ Милорад Додик неће рећи председнику Србије Александру Вучићу “праву истину о стварном стању, коју би председник Србије требало да зна”.

       - Републику Српску ми сами не треба да гурамо у изолацију и провоцирамо још дубљу кризу, коју нисмо спремни да изнесемо - рекао је Шаровић.

       Додао је да „за све оно што као Република Српска хоћемо и требамо, на што оправдано указујемо са наше стране и што заиста морамо мењати, треба пре свега да осигурамо унутрашњу расправу и консензус у самој Српској и да при томе не претимо никоме и не вучемо једностране потезе“.

       - У томе се ми разликујемо од Додика - истакао је Шаровић.

       Он тврди да је „махање песницом од стране актуелне власти - погрешан потез“.

       - Суочени су са потпуним неуспехом у вођењу Републике Српске и зато покрећу точак кризе на ширем плану. А таква политика је претећа и погубна и то највише по Републику Српску. Додик игра ову игру сам и првенствено због себе, али ако не буде заустављен, превисоку цену њених последица платићемо сви - додаје Шаровић.

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари